21 [IAN 20] ACTUALITATE
Marţi, 21 ianuarie 2020

Ranitidina, interzisă la vânzare în farmaciile din România

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2807 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Medicamentele pentru stomac care conțin ranitidină sunt interzise la vânzare în farmaciile din România, ca urmare a unei decizii a Agenție Naționale a Medicamentului.  Specialiștii susțin că ranitidina conține o substanță cu efect cancerigen.
„Agenția Națională a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR) a dispus, ca măsură de precauţie, blocarea la vânzare la nivel de farmacie, a medicamentelor pe bază de ranitidină, atât a formelor farmaceutice cu administrare orală cât și a soluției injectabile, până la emiterea de către Comisia Europeană a unei decizii referitoare la medicamentele care conțin ranitidină, afectate de această neconformitate de calitate” se arată într-un comunicat al Agenției.
Purtătorul de cuvânt al Agenției Naționale a Medicamentelor, Anca Crupariu a explicat motivul interzicerii ranitidinei. „În momentul acesta, în farmaciile din România sunt blocate de la comercializare medicamentele pe bază de ranitidină. În procesul de fabricație au apărut impurități nitrozaminice, care prezintă un potențial risc cancerigen” a precizat Anca Crupariu.
Interzicerea Ranitidinei s-a produs în Marea Britanie, SUA și mai multe țări din lume încă din toamna anului trecut, atunci când a fost scos de pe piață Zantac- denumirea comercială a ranitidinei. Motivul a fost același, prezența NDMA (N-nitrosodimetilamină) substanță cu potențial cancerigen descoperită în iunie în componența medicamentului de un laborator american.


Etichete: farmaciile |  interzisă |  Ranitidina |  România |  vânzare
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU