BREAKING NEWS
16h 30' ACTUALITATE
Marţi, 04 februarie 2020

Percheziții în orașul Buzău la o grupare care acționa pe bursa de transportatori. Cum lucrau indizii !

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 3359 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
UPDATE [16:30] 04 FEB 2020 ›
Politistii buzoieni vin cu precizari in urma perchezitiilor de marti dimineata:
" în data de 4 februartie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, au efectuat 3 percheziţii la mai multe persoane din mun.Buzău, bănuite că ar fi săvârșit infracțiuni de înșelăciune în domeniul contractării unor servicii de transport marfă prin intermediul burselor de transport. La acţiune au participat polițiști din cadrul inspectoratului de Poliție Județean Buzău-Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cu susținerea Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Activităţile au fost desfăşurate în baza autorizaţiilor emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău. Poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor documente și înscrisuri privind activitatea comercială, contracte, documente bancare, carduri bancare și înscrisuri olografe. De asemenea, în baza mandatelor de aducere, 4 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, în vederea audierii. Din verificări a reieșit că în perioada septembrie 2019 - ianuarie 2020, folosindu-se de calităţi şi identităţi false, prin interpunerea între transportator şi cumpărătorul de marfă și cu utilizarea de servere de natură a ascunde IP-ul dispozitivului de lucru prin care se accesa internetul, persoanele bănuite au indus în eroare mai multi agenţi economici, cumpărători de mărfuri, care ulterior achitau contravaloarea transporturilor în contul unor societăţi fictive. Ulterior, banii erau retraşi din aceste conturi de la ATM-uri. Până la acest moment, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la 65.000 de lei. În urma cercetărilor efectuate, față de un buzoian în vârstă de 33 ani a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore pentru săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune, fals și uz de fals, urmând să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile. Poliţiştii buzoieni continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale şi al Unității Centrale de Analiză a Informaţiilor din cadrul IGPR."

Percheziții, marți dimineață, în orașul Buzău. Vizată de descinderi este o grupare acuzată de înșelăciune, fals și uz de fals. Este vorba despre indivizi care își căutau victimele pe site-ul burselor de transport și care în decursul a șapte luni de activitate infracțională au provocat un prejudiciu estimat în această fază a anchetei la 60.000 lei.

Marți dimineață, ofițeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice efectuează trei percheziții domiciliare într-un dosar cu mai multe părți vătămate, în care sunt derulate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals și uz de fals.

Faptele au fost comise în perioada septembrie 2019- ianuarie 2020 prin interpunerea pe site-ul burselor de transport în locul transportatorilor/ cumpărătorilor și deturnarea sumelor de bani în contul unor societăți fantomă.

Prejudiciul este estimat la acest moment la peste 60 000 lei.”
, transmite inspector principal Anne Marie Vrapciu de la Biroul de Relații cu Presa al IPJ Buzău.

Potrivit anchetatorilor, în acest dosar sunt vizate mai multe persoane, care foloseau metoda cunoscută ca ”metoda intermediarului”. Acestea găseau pe diverse site-uri persoane care căutau servicii de transport şi apoi căutau o firmă pe bursele de transport, dându-se drept clienţi. Odată ce obţineau de la firma reală de transport de pe bursa transportatorilor o factură pentru plata serviciilor solicitate, editau factura, schimbând contul în care ar fi urmat să fie viraţi banii pentru serviciul prestat cu contul unei societăţi fantomă. Mai departe, serviciile de transport către clientul real erau prestate de firma fantomă, costul acestora ajungând însă în contul fictiv, nefiind fiscalizaţi.


Etichete: acționa |  bursa |  Buzău |  grupare |  orașul |  Percheziții |  transportatori |  Vizată
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU