BREAKING NEWS NISA
20h 19' ACTUALITATE NISA
Vineri, 15 iulie 2016

EXCLUSIV! UPDATE Cei doi români răniţi în atentatul de la Nisa sînt buzoieni. Sînt în stare stabilă

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
12 voturi 18532 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro
UPDATE [20:19] 15 IUL 2016 › Vești bune despre starea celor doi buzoieni răniți, seara trecută, pe Promenade des Anglais. Virgil și Mirabela Neagu sînt în afara pericolului și într-o stare stabilă. Virgil a fost externat astăzi și a putut ajunge acasă, în timp ce soția lui a rămas în spital. Decizia le aparține medicilor și este impusă de protocoalele medicale care impun o monitorizare atentă a pacienților cu traumatisme craniene. Buzoianca are un hematom în zona tîmplei și julituri, iar soțul ei a suferit un triplu traumatism la piciorul stîng. 

Fiind încă în stare de șoc, ei nu au putut povesti ce s-a întîmplat în momentul atacului. Au fost preluați separat de echipele de intervenție și s-au regăsit abia în această dimineață, în spital. 

Ca o ironie a sorții, o fotografie realizată în decembrie anul trecut, îl surprinde pe buzoian, la o terasă, pe aceeași Promenade des Anglais, unde a avut loc atacul, fotografia fiind însoțită de următorul comentariu al lui Virgil Neagu (foto): ”Viața e frumoasă cînd te bucuri de lucruri simple!”
Cei doi români- soţ şi soţie- răniţi, noaptea trecută, în atacul de la Nisa, de pe Promenade des Anglais, sînt din Buzău.  

Este vorba despre doi tineri - el în vîrstă de 38 de ani, ea avînd puţin peste 30 de ani - care se aflau de circa doi ani în Nisa. Cei doi buzoieni au fost spitalizaţi la un centru medical aflat la circa 7 kilometri distanţă de Nisa. Identitatea tinerilor nu a fost dată publicităţii de Ministerul Afacerilor Externe, dar familiile au fost deja anunţate în legătură cu starea lor. Iniţial, după atac, cei doi s-au pierdut unul de celălalt. Ei s-au regăsit, în această dimineaţă, într-un salon al spitalului în care se află internaţi. Regăsirea a fost emoţionantă: el într-un scaun cu rotile, avînd fractură de membru inferior, ea aflată sub efectul sedativelor, răspunzîndu-i doar prin mişcări ale ochilor care confirmau că îl aude şi înţelege ce spune.   

O familie de români care i-a vizitat la spital şi care a vrut să îşi păstreze anonimatul ne-a declarat că cei doi buzoieni sînt în afara oricărui pericol.

„I-am găsit în spital. El are o triplă factură la un picior, este foarte posibil să fi fost lovit de camion. Ne-a povestit că a sărit de pe promenadă. Ea este sedată, are un hematom în zona tîmplei. Medicii spun că nu este în pericol, dar vor să o monitorizeze. Are toate funcţiile vitale bune, dar medicii vor să vadă dacă hematomul se resoarbe.”   


Etichete: buzoieni |  Nisa |  supravietuitori |  atentat
Voteaza articolul: bun: 7  |  slab: 5   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU