BREAKING NEWS National
17h 20' ACTUALITATE National
Marţi, 19 august 2014

A murit Dinu Patriciu!

Anda Georgescu alte articole de Anda Georgescu
1 vot 3198 vizualizari 0 comentarii andageorgescu@sansanews.ro
UPDATE [17:20] 19 AUG 2014 ›


După transplantul de ficat pe care l-a suferit în 2012, la o clinică din Milano, omul de afaceri Dinu Patriciu s-a retras din tumultul vieţii politice şi publice. Aflat mai mult peste hotare, milionarul îşi dorea să se liniştească pentru a putea face faţă tratamentelor draconice împotriva cancerului. Omul de afaceri suferea de cancer al glandelor endocrine, fapt confirmat şi de Petre Roman, finul lui Dinu Patriciu.
Născut pe 3 august 1950, de profesie arhitect, Dinu Patriciu a fost membru fondator al PNL imediat după Revoluţia din 1989. Deschizător de drumuri a fost şi în afaceri, firma sa SC Alpha Construcţii şi Investiţii Imobiliare S.A., fiind prima înfiinţată în România postcomunistă. Compania avea ca obiect de activitate efectuarea de proiecte de arhitectură şi număra doar 20 de angajaţi, dar s-a extins rapid.

Dinu Patriciu a intrat ulterior în afaceri cu petrol, numele său fiind asociat pentru prima dată cu afaceri de combustibil în octombrie 1995, iar ascensiunea a fost una rapidă. Firmele coordonate de acesta au înregistrat, într-un timp foarte scurt, cifre de afaceri impresionante. În anul 1996, numele lui Dinu Patriciu apare pentru prima dată într-un top al celor mai bogaţi oameni din România, care au făcut rapid avere după Revoluţie.

Dinu Patriciu a fost , de asemenea, fondator şi preşedinte al Fundaţiei Dinu Patriciu, organizaţie non-guvernamentală care sprijină financiar tinerii talentaţi care nu au posibilitatea de a-şi finaliza studiile.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a încetat din viaţă. Decesul a survenit în urma unei afecţiuni hepatice. De altfel, Dinu Patriciu a suferit, în urmă cu un an şi jumătate, un transplant de ficat. În ultimele două săptămâni, omul de afaceri a fost spitalizat, pentru tratament, într-o clinică din Londra. În ultima săptămână, starea lui de sănătate s-a degradat, iar medicii
Surse medicale au declarat că omul de afaceri suferea de cancer al glandelor endocrine.
Dinu Patriciu avea 64 de ani şi era divorţat.Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU