11 [MAI 20] ACTUALITATE
Luni, 11 mai 2020

MedikaTV: Incredibil ce s-a întâmplat cu pacienții transferați de la Adjud la Rm. Sărat!

Claudia Toader alte articole de Claudia Toader
1 vot 1942 vizualizari 0 comentarii claudiatoader@sansanews.ro

Pacienți în stare gravă, cu comorbidități, care s-au decompensat pe rând și persoane care, cel mai probabil, erau deja vindecate de COVID-19! Este ceea ce au descoperit medicii de la Spitalul Municipal Rîmnicu Sărat, scrie Medikatv.ro, despre bolnavii care au fost transferați, pe 8 mai, de la Spitalul Municipal Adjud.

Transferul s-a realizat în baza unui ordin al Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției din MAI, la solicitarea prefectului de Vrancea, motivat de faptul că numărul persoanelor cu COVID-19 internate în spitalele din județ era prea mare. Ordinul a generat revoltă în spitalele din Focșani și Adjud, de unde 50 de pacienți trebuia să plece. Bolnavii și medicii s-au opus, iar ordinul a fost anulat. La Adjud însă,  ordinul de anulare a transferului a fost transmis târziu, după ce 16 pacienți plecaseră deja către spitalul suport din Rîmnicu Sărat.

Potrivit Focus FM, odată ajunși la destinație, bolnavii au fost preluați și evaluați. Surpriza medicilor buzoieni a fost mare să constate că unii aveau comorbidități, unele chiar grave.

”Aș vrea să menționez câteva cazuri particulare. De exemplu cazul unei paciente de 91 de ani, imobilizată la pat, internată la spitalul din Adjud de pe la începutul lunii aprilie. Apoi cazul a doi pacienți cu anemie severă. Unul avea anemie severă în contextul unui cancer de vezică urinară cu metastaze pulmonare și cu o hemoglobină de 5, care, tot așa, era de mult timp internat la spitalul din Adjud. Era în program de hemodializă până cu o jumătate de oră înainte de a fi trimis aici la noi și cred că ar fi mai bine pentru dumnealui să fie preluat de Spitalul Județean Vrancea, a declarat, sâmbătă, Felicia Vasile, director medical al Spitalului Municipal Rm. Sărat.

Cei doi pacienți, care vineri au fost plimbați pe drum de la Adjud la Rîmnicu Sărat, au revenit a doua zi în Vrancea, ei fiind transferați la Spitalul Județean de Urgență “Sf. Pantelimon” Focșani, unde au fost internați la terapie intensivă.

Potrivit medicilor, cei doi erau, într-adevăr, asimptomatici la COVID-19, dar starea lor a impus transferul, pentru că nu puteau primi asistența medicală necesară la Rm. Sărat.

Medicii din spitalul suport pentru COVID-19 din județul Buzău au constatat, de asemenea, că pacienții transferați de la Adjud nu mai fuseseră testați. Singurele teste pentru depistarea noului coronavirus fuseseră făcute la început, când au fost internați în spital, în cazul multora asta însemnând două-trei săptămâni, petrecute la Spitalul Municipal Adjud.

În aceste condiții, reprezentanții spitalului din Rîmnicu Sărat au cerut ca bolnavii să fie testați. Și, surpriză: 9 teste au ieșit negative!

Mai multe detalii despre o situație incredibilă în care bolnavi infectați cu coronavirus, dar și cu alte boli grave, au fost plimbați între spitale, puteți citi AICI  Etichete: Adjud |  întâmplat |  Incredibil |  Medika |  pacienții |  Sărat |  transferați
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU