26 [SEP 19] ACTUALITATE
Joi, 26 septembrie 2019

MEDIKA TV: Campania anti-HPV, un eșec răsunător

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2760 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
MEDIKA TV: Campania anti-HPV, cel mai mare eșec din istoria campaniilor de vaccinare

Campania anti-HPV, un eșec lamentabil, cel mai mare din istoria campaniilor de vaccinare. Au spus-o răspicat medicul de familie Sever Oană și profesorul Alexandru Rafila, invitați recent la emisiunea Medika Special de la Medika Tv, moderată de Ioana Răduca.

”A fost cel mai mare eșec al unui campanii de vaccinare, din lume. Am plătit 50 milioane de euro pentru un vaccin care nu s-a utilizat și a fost distrus. Din păcate, campania nu a fost pregătită dinainte și s-au făcut mai multe greșeli. Una din ele a fost că vârsta de vaccinare aleasă a fost cam mică, adică 9-10 ani. În plus, s-au folosit două tipuri de vaccin, unul cu două tulpini, altul cu patru, fără niciun criteriu de selecție,” a explicat prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și membru în în comitetul de organizare a Adunării Mondiale a Sănătății

Dr. Sever Oană, medic primar medicină de familie a vorbit și despre reticența părinților referitoare la acest vaccin care au asociat vaccinarea cu începerea vieții sexuale.

”Nu ne-am așteptat la această reacție din partea părinților și în special a taților. Ei au rămas cu senzația că dacă fac accest vaccin, fetițele nu se vor mai teme de bolile sexuale și își vor începe viața sexuală promiscuă. Totul s-a rezumat la controlul sexualității la fetițe,” a adăugat dr. Oană.

Mai multe detalii pe acest subiect puteți citi AICI  Etichete: Campania |  campaniilor |  istoria |  MEDIKA |  vaccinare
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU