13 [FEB 20] ACTUALITATE
Joi, 13 februarie 2020

Măsuri dispuse la Costești, după moartea unei fetițe de 2 ani

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 2821 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

O serie de măsuri vor fi luate pe DN2E85, în județul Buzău, la intersecția din Costești unde un grav accident rutier s-a produs la finele lunii ianuarie. Atunci, o familie a fost implicată în accidentul în urma căruia un copil de doi ani a murit iar părinții acestuia au fost răniți și au ajuns la spital. Era întuneric când s-a produs accidentul. La ieșirea în drumul principal, mașina în care se afla familia de buzoieni a fost surprinsă de un alt autoturism care circula dinspre București spre Buzău.  

Imediat după tragedie, locuitorii din zonă au mers la primăria din localitate să ceară reamenajarea intersecției considerate extrem de periculoasă. De fapt, oamenii au arătat că ieșirea în drumul European este foarte periculoasă iar pe tronsonul respectiv, considerat în afara localității, se circulă cu viteză. Au urmat mai multe întâlniri între autorități, prefectul de Buzău, polițiști și localnici și au fost trasate o serie de măsuri. În primul rând, marcajul continuu de la ieșirea din cartierul nou în drumul european a fost întrerupt. Au fost trimise către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere un memoriu tehnic și o solicitare de emitere a certificatului de urbanism privind limitarea vitezei maxime de deplasare între localitățile Costești și Spătaru de la 100 km/h la 70 km/h. 
În zonă vor fi amplasate indicatoare rutiere care să reglementeze circulația.Nu în ultimul rând, autoritățile din Costești vor include în planul de achiziții publice sumele necesare construirii unor scuaruri de delimitare care să faciliteze accesul în și din cartier, precum și sumele necesare asfaltării căii de acces. 

 
Etichete: Costești |  dispuse |  fetițe |  moartea |  Măsuri
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU