BREAKING NEWS
02 [APR 20] ACTUALITATE
Joi, 02 aprilie 2020

Începe ”marea testare” la Buzău. Tot personalul Spitalului Județean află azi dacă este infectat

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
1 vot 3837 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro


Medicii, asistentele și infirmierele din Spitalul Județean Buzău vor fi testați începând de astăzi pentru a se stabili dacă sunt sau nu infectați cu noul coronavirus. În total, Buzăul a achiziționat 4000 de teste rapide ce urmează să fie folosite pentru verificarea cadrelor medicale. 

Acum 2 săptămâni jumătate, am discutat cu cadrele medicale, care au zis că vor să fie testate, deoarece, la nivelul Buzăului, nu avem, în acest moment, niciun fel de posibilitate de testare. Nu știam că se va cumpăra un PCR și când va ajunge acest PCR pentru teste și atunci am căutat varianta, care era agreată în toată țara, de diferite spitale, de a achiziționa teste rapide. S-a făcut comanda, pentru 2000 de teste inițial, ulterior s-a completat la 4000, ținând cont că ne pregăteam pentru pacienții, care erau simptomatici, și s-a făcut această comandă. Vineri seara, a ajuns un transport, cu o parte dintre teste. La momentul acesta, datorită faptului că ministerul a ieșit în mod public și a spus că nu recomandă ca aceste teste să fie făcute, că nu sunt relevante, am fost nevoit să fac o adresă către secții, prin care să le spun că va trebui să își dea acordul și o solicitare din partea lor pe propria răspundere, pentru a fi testați.”, a declarat directorul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian 

Testarea se va face începând din aceasta dimineață, iar primii care vor afla daca au fost infectați sunt angajații de la unitatea de primiri urgențe, urmați de cei din secțiile de boli infecțioase și pneumologie.

”O parte vor să fie testați, alții încă nu și-au exprimat solicitarea. (..) La acest moment nu avem pe nimeni testat: s-au trimis adresele către șefii de secție și, în funcție de solicitări, începând cu secțiile de foc, care intră în contact direct ( Primiri, UPU, Infecțioase, Pneumologie, ATI și secțiile chirurgicale) vor fi cei care au prioritate pentru testarea imediată, în cascadă, și pentru celelalte secții, în funcție de solicitare. (..) Nu se va stabili o zi! Fiecare secție îmi va da numărul, fiecare secție își va face testarea pe personalul său propriu, iar, la sfârșit, vom ști ce și cum, ținând cont că aceste teste rapide au un rezultat în 15 minute. (..) Prima testare în Spitalul județean va fi mâine dimineață. (..) Nimeni nu a venit să spună că are vreun simptom, dar nu putem garanta 100% că cineva nu poate fi contaminat, neavând testare la nivelul personalului medical.”, a mai spus Damian.  

Rezultatele vor fi aflate imediat așă că tot astazi Buzăul va afla dacă sunt sau nu cadre medicale infectate cu covid 19 în Spitalul Județean . Deocamdată la nivelul unității medicale nu au fost persoane care să fi acuzat simptome specifice bolii, însă nimeni nu poate spune cu certitudine că nu sunt persoane care să fie infectate cu noul coronavirus. 
Totuși, după această testare, medicii vor putea să repete analiza și după a doua jumătate a lunii aprilie când la Buzău este așteptat și un aparat de testare performant. 
”Legat de aparatul PCR, este comandat, și, din discuțiile pe care le-am avut cu DSP-ul, știu că, maxim până în 15 aprilie, va fi funcțional. Este un aparat de ultimă generație, care poate face un număr foarte mare de teste și cu un rezultat rapid, în 3 ore, ceea ce este îmbucurător și așteptăm cu nerăbdare acest lucru, esențial, atât pentru populația județului, cât și pentru cadrele medicale.”, a adăugat managerul SJU Buzău, Claudiu Damian.   Etichete: Începe |  Buzău |  infectat |  Județean |  marea |  personalul |  Spitalului |  testare
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU