04 [OCT 13] ACTUALITATE Galati
Vineri, 04 octombrie 2013

Panică în Galaţi!

Adrian Constantin alte articole de Adrian Constantin
0 voturi 2636 vizualizari 0 comentarii adrianconstantin@sansanews.ro

Cutremure unul după altul în localitatea Izvoarele din judeţul Galaţi.


Este un fenomen care a început să genereze panică printre localnicii din comuna gălăţeană.


Ieri dimineaţă în numai 2 ore au avut loc 3 seisme de intensitate medie în zona localităţii Izvoarele. Cel mai mare dintre ele a avut 3,6 grade pe scara Richter şi s-a produs în jurul orei 4 şi jumătate. Iar în ultimele douăsprezece ore s-au produs 8 seisme.


Sătenii sunt speriaţi şi reclamă faptul că locuinţele au început să se deterioreze din cauza seismelor repetate. Multe familii nu îşi mai lasă copiii la şcoală pentru că imobilul în cares e ţin cursurile s-a degradat. Localnicii sunt nemulţumiţi pentru că autorităţile locale nu le sar în ajutor, decât cu câteva pet-uri de apă.


Seismele din zona Galaţi, un fenomen natural, sunt monitorizate cu toţi specialiştii aflaţi la dispoziţie, iar Prefectura şi Inspectoratul Situaţiilor de Urgenţă sunt pregătite "pentru orice fel de situaţie", a declarat premierul Victor Ponta. Şeful Guvernului recunoaşte că nu are suficiente informaţii privind cauzele mişcărilor de pământ care nici nu se ştie dacă sunt cutremure sau altceva.


Premierul Victor Ponta a adăugat că specaliştii nu s-au mai confruntat cu aşa ceva.


La începutul săptămânii, directorul general al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Constantin Ionescu, declara că nu este prima dată când se înregistrează multe cutremure într-un interval scurt în zona Galaţi şi că acolo au fost instalate, pentru două săptămâni, trei staţii seismice. Seismologii au spus, până acum, că mişcările de pământ din ultima săptămână de la Galaţi se încadrează în activitatea tectonică normală şi nu pot fi, deocamdată, corelate cu alte activităţi.

 Etichete: cutremure
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU