12 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 12 februarie 2020

Finala Eurovision România va avea loc la Buzău. 1500 de buzoieni vor putea admira live show-ul de 200.000 euro, din 1 martie

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
2 voturi 3367 vizualizari 0 comentarii

Finala Eurovision 2020 a intrat în linie dreaptă. În mai puțin de o lună, la Buzău se va decide melodia care va fi interpretată de cea care a fost desemnată să reprezinte România, în mai, la  Rotterdam. Miercuri, 12 februarie, a fost semnat acordul de parteneriat între Societatea Română de Televiziune și Primăria Buzău

Conform contractului semnat de preşedintele-director general al TVR, Doina Gradea, directorul Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman”, Elena Isbăşoiu și Primăria Buzău, municipalitatea va sprijini organizarea galei de la Buzău cu suma aproximativă de  200.000 de euro. Suma a fost stabilită într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal desfăşurată, marţi, în ciuda opoziţiei consilierilor PNL şi PSRO.
 ”Lucrările de la Sala Sporturilor le fac ei, care sunt ale lor, noi ne ocupăm în suma prinsă aici intră inclusiv amenajarea specială legată de partea de îmbunătățire a acusticii, închiriere scaune si multe alte dotări care trebuie realizate pentru ca evenimentul din martie să fie un succes și să aducă, dacă vreți, și calificarea la Rotterdam din acest an”, a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma.  
Finala Eurovision România va fi organizată la Sala Sporturilor pe 1 martie când buzoienilor le este promis un spectacol de excepție, intrarea realizându-se pe bază de invitații.
”Am dori să vină foarte mulți tineri pentru a crea o atmosferă propice pentru un asemenea eveniment. E un eveniment de mare prestigiu pentru orașul Buzău și ne aduce foarte multă atractivitate. Vor fi inclusiv artiști internaționali”, a mai spus Toma.  
La rândul său, directorul SRTv, Doina Gradea, a explicat cum a ajuns Buzăul să fie gazda finalei Eurovision România: „Am urmat o procedură internă a Societăţii Române de Televiziune. Cele 5 studiouri generale Iaşi, Timişoara, Craiova, Târgu Mureş şi Cluj au trimis scrisori prin care solicitau partenerilor noştri cunoscuţi, primării, consilii judeţene, să spună dacă doresc să se implice în organizarea Eurovision, spunându-le că e un model nou pentru acest an. Sperăm să fim şi noi altfel, să nu mai transmitem decât mesaje bune, să ne bucurăm de acest moment. Am transmis solicitările noastre şi primul răspuns foarte precis a fost de la primarul Toma, care a spus «dorim să organizăm finala Eurovision la Buzău». Am rămas la Buzău pentru că, periodic, primarul ne scria insistent, pot spune,  că Buzăul îşi doreşte să organizeze acest eveniment iar buzoienii merită un asemenea spectacol. Decizia a fost luată apoi de Comitetul Director al Societăţii Române de Televiziune”. 

Spectacolul organizat de televiziunea naţională va avea loc pe 1 martie, de la ora 21.15 minute, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău, unde vor avea acces pe bază de invitaţii 1.500 de persoane.
„Ne pregătim pentru Rotterdam, dar ne oprim pentru o escală frumoasă şi strălucitoare la Buzău, pe 1 martie. Va fi un spectacol perfect, extraordinar, plin de lumină, culoare, vedete si muzică bună”, a spus Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision 2020.
Potrivit organizatorilor, show-ul va dura aproximativ 3 ore, timp în care Roxen - concurenta în vârstă de 20 de ani din Cluj-Napoca care a fost deja desemnată să reprezinte România - va prezenta publicului cinci melodii, care vor fi anunţate pe 21 februarie, urmând a fi postate pe un site special conceput pentru acest lucru.  Dintre acestea, una va fi aleasă pentru a fi prezentată la Rotterdam.
Spectacolul din 1 martie va cuprinde şi un recital susţinut de Dora Gaitanovici, finalistă la „Vocea României” şi la selecţia naţională Eurovision 2018.
Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai.
La cea de-a 65-a ediţie a concursului din mai vor participa 41 de ţări.Etichete: admira |  buzoieni |  Buzău |  Eurovision |  Finala |  martie |  putea |  România
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU