BREAKING NEWS
10h 37' ACTUALITATE
Vineri, 08 mai 2020

EXCLUSIV Vrancea exportă bolnavii Covid-19 la spitale din Rm.Sărat și Brăila. Reacția autorităților din Buzău

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 3397 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [10:37] 08 MAI 2020 ›
La Râmnicu Sărat, în spitalul suport pentru Covid 19 sunt la această oră 27 de bolnavi infectați cu coronavirus, mare parte din ei din focarul din cartierul Posta sau avand legătură cu acest caz. Alți 30 din Vrancea urmează să ajungă în cursul zilei, ceea ce înseamnă că spitalul se aglomerează încet și sigur. Problema este că în acest spital sunt doar doi medici infecționisti. Chiar și așa, directorul Spitalului din Râmnic, Adrian Danielescu, a declarat pentru șansanews.ro că personalul este pregătit să-i primească pe bolnavii din Vrancea. 
”Suntem pregătiți, avem echipament de protecție, avem medicamente ca sa începem tratamentul. A mai fost transferat un medic de la Buzău, de la Infecțioase, momentan cu ce avem facem față. Am mai făcut o solicitare la DSP pentru un internist, pentru un medic de terapie intensivă, dar am vorbit cu cei doi medici infecționiști și acum fac față. Mai sunt  pneumologii și  tot personalul o să fie aproape de medicii infectionisti”, a declarat Adrian Danielescu, manager al spitalului din Rm.Sărat. 

La acest moment, înainte de transferul celor 30 de bolnavi COVID din Vrancea, în unitatea de suport de la Rm. Sărat sunt 27 de pacienți: 12 bărbați, 9 femei și 6 copii. Unii sunt asimptomatici, alții prezintă simptome de genul tuse seacă, însă nici unul nu este în stare gravă. 
 Spitalul Municipal din Rm. Sărat va prelua, potrivit unor surse bine documentate, o parte dintre bolnavii infectați cu coronavirus, fără simptome ori cu semne ușoare de boală, din județul Vrancea. 
La Rm. Sărat ar urma să ajungă 30 de bolnavi din Vrancea iar la Brăila 20.  Transferul se va face în cursul zilei de vineri, de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Focșani. 
La Spitalul Municipal din Rm. Sărat, unitate de suport pentru tratarea bolnavilor cu coronavirus, sunt în acest moment doar 2 medici infecționiști. În spital se află deja  aproape 30 de bolnavi, mare parte din focarul din cartierul Poștă ori având legătură cu acest caz.  
REVENIM!


Etichete: Covid19 |  EXCLUSIV |  infectații |  simptome |  Spitalul |  Sărat |  trimite |  Vrancea
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU