BREAKING NEWS
14 [MAI 20] ACTUALITATE
Joi, 14 mai 2020

Cum va arăta viața din orașul Buzău după starea de urgență

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 1872 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Odată cu ridicarea stării de urgență, se redeschid parcurile în municipiul Buzău. Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a reunit joi și a luat o serie de decizii privind activitatea instituțiilor publice în perioada următoare dar și noi reguli pe care vor trebui să le respecte locuitorii municipiului Buzău.

Una dintre cele mai așteptate măsuri vizează redeschiderea parcurilor, astfel că de vineri buzoienii se vor putea plimba în voie în aer liber, bineînțeles respectând distanțarea socială. De asemenea, este bine de știut că masca de protecție nu trebuie purtată în momentul în care ieșiți în parc sau pe stradă ci doar în spațiile publice închise. 


De asemenea, se vor redeschide porțile cimitirelor din oraș. Pe de altă parte, 

de luni instituțiile din subordinea Primăriei Municipiului Buzău vor reveni la programul normal de lucru cu publicul. Bineînțeles, vor trebui respectate o serie de msăuri de protecție. 


 Totodată, de duminică târgul auto de la Drăgaică, spațiu gestionat de Piețe Târguri și Oboare, va fi redeschis, dar cu condiția respectării distanțării și purtarea măștilor de protecție. O altă decizie a autorităților buzoiene vizează achiziționarea a 10 mii de măști de protecție ce vor fi distribuite școlilor în care vor fi organizate examenele naționale începând de luna viitoare. De asemenea, alte 1500 de măști vor fi distribuite locutiropilor din cartierul Poștă, cartier aflat în carantină. Măștile au fost donate de o firmă de confecții din Buzău. 


În ceea ce privește transportul în comun din municipiul Buzău, autoritățile buzoiene vin cu noi recoamndări. Și anume, persoanele cu vârste peste 65 de ani să foloseasă autobuzele Transbus pe cât posibil după ora 9, astfel încât dimineața , când majoritatea buzoienilor merg la serviciu, să fie evitată aglomerația din mijloacele de transport în comun. 


Nu în ultimul rând, deși starea de urgență expiră joi, s-a luat decizia ca actualul cabinet stomatologic pentru intervenții în caz de urgență care funcționează în incinta Spitalului Județean de Urgență Buzău să își continue activitatea până la începerea anului școlar 2020-2021.
Etichete: arăta |  Buzău |  orașul |  starea |  urgență |  viața
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU