BREAKING NEWS
15 [MAI 20] ACTUALITATE
Vineri, 15 mai 2020

Cum au ieșit rezultatele ultimelor teste de la suspecții de coronavirus din Buzău!

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 2014 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro


După o perioadă bună în care în Buzău au fost înregistrate zilnic noi cazuri de coronavirus, atât în focarele din județ cât și în rândul cadrelor medicale de la Policlinica Titulescu, în sfârșit situația stagnează. În ultimele ore nu a mai ieșit niciun test pozitiv, astfel că Buzăul rămâne cu 97 de cazuri de COVID-19, la fel ca ieri.


 Zeci de teste au fost prelucrate în ultimele 24 de ore cu ajutorul PCR ului de care dispune DSP Buzău. În același timp, alte teste au fost trimise la Institutul Cantacuzino din București, întrucât capacitatea aparatului folosit de specialiștii din Buzău este de doar circa 100 de teste pe zi. Pentru prelucrarea rapidă a tuturor probelor prelevate de la persoanele din județ, mai multe teste au fost trimise la București, inclusiv 6 de la cadrele medicale din cadrul Policlinicii Titulescu din municipiul Buzău. În cazul celor 6 se așteaptă încă rezultatele. În ceea ce privește probele prelucrate joi la DSP Buzău, nu s-a înregistrat niciun caz pozitiv.


Situația stagnează și la nivelul Spitalului Municipal Rm Sărat, spital de suport pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Niciun pacient nou nu a ajuns în ultimele ore în spital, astfel că numărul persoanelor internate și aflate sub tratament este tot de 57.


În județul Buzău cele mai multe cazuri de coronavirus provin din cele două focare, Poștă și Rîmnicelu, zone aflate în continuare în carantină. Deși starea de urgență a expirat joi, cele două zone rămân sub carantină până la expirarea celor 14 zile prevăzute în decizia luată de oficialii de la București. Astfel, cartierul Poștă din municipiul Buzău rămâne în carantină cel puțin până duminică noapte la ora 0. În tot acest timp, locuitorii cartierului Poștă vor trebui să respecte toate restricțiile pe care le prevede carantina. În continuare, specialiștii DSP Buzău așteaptă noi dispoziții de la autoritățile de la Centru pentru a ști clar ce se va întâmpla de lunea viitoare.


În cartierul Poștă, în care trăiesc circa 2500 de persoane, a fost instituită carantina pentru 14 zile în data de 4 mai, după ce au fost confirmate 20 cazuri de coronavirus. Inițial, un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost depistat cu coronavirus, iar ulterior, 19 dintre contacții direcți ai pacientului 0 au fost depistați infectați cu coronavirus. 


Focarul din Poștă a ajuns la  40 de cazuri. 


 


 Etichete: Buzău |  coronavirus |  ieșit |  rezultatele |  suspecții |  teste |  ultimelor
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU