14h 33' ACTUALITATE
Vineri, 02 august 2019

Corpul de Control al MEN descinde în școli

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1753 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
UPDATE [14:33] 02 AUG 2019 ›
Ecaterina Andronescu, ministru al Educației, a fost demisă, vineri, de premierul Viorica Dăncilă după o declarație care a provocat reacții dure la adresa șefului învățământului. Prezentă, joi seară, la o emisiumne televizată, Andronescu a declarat că ea a „învăţat de acasă să nu se urce cu străini în maşină”, referindu-se la cazul Alexandrei, fata de 15 ani răpită şi sechestrată după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”.
 ”Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcţia de Ministru al Educaţiei pentru declaraţiile profund greşite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate”, a anunţat premierul pe pagina sa de Facebook.

„Sunt afirmaţii care arată lipsă de înţelegere – punctual, a cazului de la Caracal şi, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz şi trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziţia Guvernului şi care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc”, mai precizează Dăncilă.

Ea spune că orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancţionat în acelaşi mod.

„La fel cum voi denunţa public orice acţiune sau declaraţie din partea oponenţilor politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal”, încheie premierul.

Viorica Dăncilă îl va propune pe Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii, pentru preluarea interimatului la Ministerul Educaţiei.

În contextul în care Ecaterina Andronescu a fost demisă de la vârful Ministerul Educației nu se știe clar dacă verificările anunțate în școli de Corpul de Control vor mai efectuate.Vor fi verificate toate unitățile de învățământAmple verificări până la finele lunii în toate școlile din țară, implicit și din Buzău.  Ministrul Educaţiei a trimis Corpul de Control în toate unitățile de învățământ pentru a verifica erorile din documente, dar şi grupurile defavorizate de elevi aflaţi în risc de abandon şcolar. De asemenea, experţii din Corpul de control al ministrului Educaţiei Naţionale vor analiza situaţia şcolară a elevilor promovaţi, corigenţi, repetenţi, cu situaţie şcolară neîncheiată. Experții vor analiza rezultatele elevilor din învăţământul gimnazial, de la înscrierea în clasa a V-a, în anul şcolar 2015-2016, până la susţinerea Evaluării Naţionale, din anul şcolar 2018 – 2019.
Obiectivele acestei inspecţii sunt, arată oficialii MInisterului Educației, identificarea grupurilor defavorizate de elevi aflaţi în risc de abandon şcolar, prevenirea excluziunii şcolare, precum şi reducerea sau remedierea erorilor din documentele şcolare.
Luna trecută, o statistică a Ministerului Educației arăta situația îngrijorătoare din școlile din țară.  Numărul corigenţilor şi al elevilor cu situaţia neîncheiată a crescut considerabil.  Potrivit unor rapoarte ale Ministerului Educaţiei, pentru multe din judeţele ţării, acestea s-au dublat şi chiar triplat, comparativ cu anii trecuţi. Cea mai alarmantă situaţie este înregistrată în judetul Brăila, unde 19,56% din elevii ciclului gimnazial au rămas corigenţi sau cu situaţia neîncheiată în 2019. Această creştere este una semnificativă, cu atât mai mult cu cât, în 2018, procentul elevilor aflaţi în această situaţie era aici de 6,64%.
În 2017 procentul era unul şi mai optimist, de doar 4,56%.                                    
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU