30 [MAR 20] ACTUALITATE
Luni, 30 martie 2020

Cod galben de ninsori, în zona de munte a Buzăului. Temperaturi de iarnă, în rest

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 2756 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

 

Vremea se schimbă din nou radical. Temperaturile scad și cu 10 grade iar la munte revin ninsorile.

Începând de luni noapte și până joi la ora 10, în întreaga țară, vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă din an. Răcirea vremii se va resimți și mai acut în sudul ţării, în condițiile în care vântul ce va sufla moderat și va amplifica senzaţia de frig. În timpul nopţilor şi al dimineţilor se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade şi se va produce brumă, la început în jumătatea de nord, apoi şi în cea sudică.         
de la noapte vor reveni și precipitațiile. Vor fi ninsori la munte dar și în zonele de deal. În regiunea de sud-sud-est a teritoriului vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, la poviţă şi trecător ninsoare. Vântul va prezenta local şi temporar intensificări în toate regiunile, cu viteze mai mari, în general de 60…70 km/h în zona montană înaltă şi cu rafale de 50…60 km/h în Muntenia, sudul Banatului şi pe litoral. 

Totodată, în următoarele două zile, în zona de munte din Buzău și Vrancea vor fi ninsori însemnate cantitativ, motiv pentru care a fost emisă o avertizare cod galben. Aici, temporar vor fi ninsori în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă local consistent. În zona montană înaltă, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 65…75 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită, mai ales la noapte.

 Etichete: Buzăului |  galben |  iarnă |  munte |  ninsori |  Temperaturi
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU