13 [SEP 19] ACTUALITATE
Vineri, 13 septembrie 2019

Cercetările în cazul incendiatorului ucigaș de pe Bălcescu se extind

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 2880 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Procurorii buzoieni extind cercetările în cazul tinerei incendiate de fostul iubit, într-un apartament din municipiul Buzău. Autorul crimei a fost deja trimis în judecată, el fiind arestat în momentul de față. Ancheta continuă într-un dosar disjuns din cel principal. De această dată, vizați sunt cei doi prieteni ai incendiatorului care au dus sticla cu benzină în apartament.  Dacă procurorii vor reuși să demonstreze că cei doi știau pentru ce duc benzina, tinerii vor fi puși sub acuzare. Valerică Văsâi, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău a declarat vineri pentru Focus FM: ”S-a stabilit disjungerea cauzei pentru a se stabili participația penală a celor 2 persoane care i-au dus sticla de benzină, urmând să se stabilească dacă au avut sau nu cunoștință de ceea ce voia să vadă inculpatul cu sticla de benzină respectivă. Se fac cercetări, fiind începută cercetarea penală in-rem, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la omor calificat și distrugere prin incendiere.”.
   
Cei doi prieteni ai autorului vizați în acest dosar sunt doi tineri din Buzău care, în seara dinaintea crimei, l-au însoțit pe Cosmin Dan într-un club din București. Ajunși în Buzău, aceștia s-au despărțit de prietenul lor pe care l-au lăsat în apropierea apartamentului victimei. Ulterior, Cosmin Dan i-a sunat și le-a cerut să îi aducă în apartamentul fetei o sticlă cu benzină, lucru pe care cei doi l-au făcut.
Cazul a fost înregistrat în luna februarie a acestui an. Cosmin Dan, un buzoian de 21 de ani, și-a ucis fosta iubită, o tânără de aceeași vârstă. El a stropit-o cu benzină și apoi a aprins o brichetă. Scenele s-au petrecut sub privirile mai multor martori care au fugit, speriați.
Cazul a uluit opinia publică și a șocat prin cruzimea faptei. Autorul a fost trimis în judecată pentru omor calificat și distrugere.


 

Etichete: Bălcescu |  cazul |  Cercetările |  extind |  incendiatorului |  ucigaș
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU