21 [APR 20] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 21 aprilie 2020

Ce a transmis ministrul Sănătății cadrelor medicale după vizita în Spitalul Județean Buzău

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
3 voturi 3512 vizualizari 0 comentarii

Vizite fulger ale ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, în aproape toate spitalele importante din Regiune.  După ce a fost la Huși, acasă, de Paște, în drum spre Capitală, luni, ministrul a oprit, fără să dea de veste cuiva, la Buzău, dar și în alte spitale din Regiune. 

Ministrul Sănătății a inspectat spitalele din Brăila, Bârlad, Tecuci, Focșani, Buzău și Urziceni. În ceea ce privește Spitalul Județean Sfântul Pantelimon Focșani, unitate care se află sub comandă militară după ce mai multe cadre medicale și managerul au fost infectați, ministrul Nelu Tătaru, a declarat pentru Focus Fm că lucrurile sunt pe făgașul normal. Cadrele medicale i-au spus ministrului despre o rigurozitate cu care nu erau obișnuite, însă era nevoie de astfel de măsuri, spune ministrul, pentru ca spitalul din Focșani să poată face față pandemiei de coronavirus. 


La Spitalul Județean Buzău, ministrul Nelu Tătaru a verificat dacă unitatea are suficiente echipamente si materiale sanitare cu care cadrele medicale să poată lupta cu coronavirusul. A mers în curtea spitalului unde a verificat corturile de triaj și s-a interesat de modulele izolatoare. A intrat în unitatea medicală doar după ce a trecut de triaj, asemenea tuturor pacienților care ajung în această perioadă la spital. Apoi, a verificat cum merg lucrurile la Urgențe. Tătaru a stat circa cinci minute în Spitalul Județean iar după ce s-a asigurat că unitatea dispune de toate resursele pentru a face față situației actuale a plecat spre Urziceni.

Am căutat să fac o evaluare la fața locului , în primul rând m-a interesat dacă personalul medical este valid, dacă are echipament de protecție și dacă are u materiale sanitare și dacă sunt medicamente. M-a interesat, totodată, care e adresabilitatea și dinamica de Paște a cazurilor. Am găsit un personal cu un tonus mai bun față de ce știam eu acum vreo 2 săptămâni,  un personal cu echipamente. Le-am recomandat sa nu se relaxeze pentru că relaxarea poate produce greșeli și avem din ce în ce mai multe cazuri în corpul medical.  A fost o evaluare la fața locului fără să anunț, efectiv să văd cum stau lucrurile, să aflu care e starea de spirit, dotarea personalului și conduita”, a declarat ministrul Sănătății pentru Focus Fm. 

Ca o concluzie a vizitelor efectuate în regiune, ministrul Sănătății spune că a găsit un personal medical cu un tonus mai bun. Chiar și așa nu e momentul să ne relaxăm, a mai spus ministrul pentru Focus Fm, acesta fiind de altfel mesajul său către toate cadrele medicale dar și către populație. 


Sperăm, dar nu e cazul. Încă avem focare în activitate, încă avem focare inițiate în urmă cu puțin timp, încă avem focare în rândul corpului medical. De pildă, la un centru social din localitatea Sasca, județul Suceava, avem 245 de confirmări dintr-un total de 386.  Nu ne gândim la relaxare. Putem însă spera”, a declarat ministrul Sănătății. 

Nelu Tătaru a adăugat că în continuare românii trebuie să fie precauți, pentru că greul nu a trecut. România nu a atins încă vârful pandemiei.

Avem o perioadă de 7-10 zile, de azi în care putem evalua situația, nr. de cazuri de la zi la zi, nr. de decese, să vedem când  am atins acel vârf al curbei, apoi vom avea o perioadă de 2 săptămâni în care o să vedem scăderea numărului de cazuri, de decese. Suntem totuși în stare de urgență, sperăm, dar nu ne gândim la relaxare, trebuie să fim în continuare precauți”, a declarat ministrul Sănătății pentru Focus Fm regional. 
Etichete: Buzău |  cadrelor |  Județean |  medicale |  ministrul |  Spitalul |  Sănătății |  transmis |  vizita
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 0   3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU