19 [MAI 17] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 19 mai 2017

Ce a descoperit la Prefectura, Corpul de control al MAI

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
2 voturi 1547 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

La două luni de la descinderea Corpului de Control al ministrului Afacerilor Interne la Prefectura Buzău, vin şi concluziile. Raportul în care sînt reliefate cele găsite în cadrul Instituţiei Prefectului Buzău, fie ele lucruri bune ori rele, a ajuns în teritoriu şi a intrat deja în analiza şefului de la Casa Albă. „Am studiat din el, este destul de mare, este şi un plan de măsuri, ce conţine cam 150 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. După ce va fi adus la cunoştinţă, angajaţilor, şefilor de servicii din cadrul Instituţiei Prefectului, vom putea spune şi publicului, ce deficienţe au fost constatate şi se pot remedia dacă avem şi un plan de măsuri” a declarat prefectul Carmen Ichim. Raportul nu prevede sancţiuni ci doar termene de remediere a deficienţelor. Astfel de indicaţii sînt pentru toate departamentele Instituţiei Prefectului Buzău.

Măsuri şi teremene

În situaţia în care termenele de îndepărtare a problemelor constatate la nivelul Prefecturii Buzău nu sînt respectate atunci vor veni şi sancţiunile pentru angajaţii din această instituţie. Cum termenele de remediere a neregulilor sînt extrem de strînse, în unele cazuri problemele trebuind să fie rezolvate chiar luna aceasta, angajaţii din Prefectura Buzău, au ceva emoţii. „Orice control trebuie să vină cu măsuri. Măsuri care să constate deficienţe. Dacă se constată deficienţe, avem şi un termen pentru remediere. În situaţia în care nu le respectăm, vor veni cu sancţiuni. Eu sper să nu ajungem acolo. Nu sînt grave. Sînt din modul de organizare pentru că legislaţia este tot timpul în mişcare, condiţiile, personalul Instituţiei Prefectului este destul de mic pentru toate solicitările pe care le avem şi toate atribuţiile, mai ales pe fond funciar unde sînt destul de greoaie”, a mai spus Carmen Ichim.

Inspecţie de fond

Reamintim, în 20 martie, la scurt timp de la momentul la care fostul prefect Aurelia Mitrea a fost înlocuit, Corpul de Control al ministrului de Interne a descins la Buzău. Timp de două săptămîni, peste 20 de inspectori ministeriali au verificat întreaga activitate a Prefecturii, în cadrul unei inspecţii de fond ce a vizat toate serviciile instituţiei, de la Compartimentul Juridic pînă la Serviciul de permise şi înmatriculări auto. În unele cazuri, inspectorii de la Bucureşti au dispus pe loc remedierea unor mici nereguli întîlnite de pildă, la parcul auto, însă pentru restul problemelor conststate şi măsurile ce trebuie luate în teritoriu pentru remedierea lor, a fost aşteptat raportul final. Înaintea acestei verificări, un control la Prefectura Buzău nu mai fusese făcut de 9 ani.Etichete: control |  Corpul |  descoperit |  Prefectura
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 2   -2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU