24 [MAI 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 24 mai 2019

Buzăul, primul la fonduri europene şi guvernamentale în Regiunea de sud-est

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 2059 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Peste 450 de milioane de euro,aceata este suma de care Buzăul a beneficiat în ultimii trei ani, în timpul guvernării P.S.D. și a unei administrații social-democrate. Banii au fost investiți în proiecte menite a ușura viața buzoienilor, în drumuri, în Educație și Sănătate. 
Buzăul este campion la atragerea fondurilor europene și guvernamentale pe regiunea sud-est. Primarii și oamenii din administrația publică locală, alături de parlamentarii P.S.D. au reușit în ultimii trei ani atragerea a circa 450 de milioane de euro, bani direcționați pe patru obiective prioritare: infrastructură, apă și canalizare, educație și sănătate. Banii, fie  ei guvernamentali sau europeni, au ajuns în toate localitățile județului. 

"Perioada după 2016 este cea mai importantă pentru investiţiile din jud. Buzău postdecembrist. Peste 450 de milioane de euro s-au introdus în lucrări finalizate sau aflate în derulare la nivelul judeţului, dar, în mod deosebit în municipiul Buzău", a spus președintele P.S.D. Buzău, deputatul Marcel Ciolacu fost vicepremier in Guvernul Romaniei

Grație banilor atrași sub guvernarea PSD, mari proiecte au fost putut fi duse la bun sfârșit în ultimii ani. Zeci de drumuri județene și comunale au fost asfaltate, poduri importante, obiective strategice pentru Buzau ori regiune, au fost reabilitate. Numai în infrastructură au fost investiti în ultimii trei ani peste 250 de milioane de euro. Alte 80 de milioane de euro au ajuns în localitățile unde oamenii nu aveau apă curentă și canalizare. În educație a fost investită o sumă ce depașește 50 de milioane de euro. Banii au fost  alocați reabilitării unor unități de învățământ importante, care aveau mare nevoie de lucrări ample pentru că în ultimii ani nu au văzut mai mult de o simplă văruială. Au fost de asemenea, modernizate școli, gradinite sau cămine culturale  în timp ce în alte localități au fost construite săli de sport pentru copii. 

Deputatul Marcel Ciolacu, președinte PSD Buzăua declarat ,in acest sens,pentru Focus FM Regional "Colegiul Mihai Eminescu sau, mai nou, la ultima aprobare a bugetului de stat, singurul amendament aprobat la dezbateri a fost <Centura de Sud-Est a municipiului Buzău>, care va lega Podul Mărăcineni de Podul Vadu Paşii ca să nu mai punem la socoteală şi investiţia Penitenciarului de la Unguriu sau Banca de gene realizată în colaborare cu Academia Română. Niciodată, e clar, nu au existat asemenea investiţii în Buzău."

Un capitol important pentru administrația PSD a fost și este sănătatea. Peste 25 de milioane de euro au fost atrasi pentru extinderea, modernizarea si dotarea Blocului Operator al Spitalului Județean de Urgență Buzau, dar și pentru redeschiderea spitalului de la Pârscov. Managerul Spitalului Județean Buzau, Claudiu Damian 

"S-a lucrat în echipă, am obţinut foarte multe fonduri prin care am reuşit o mulţime de proiecte prin care am putut să facem multe dotări în Spitalul Judeţean. Deschiderea Maternităţii, aşteptată atît de mult, în 2016, deschiderea Centrului Medical Multifuncţional Pîrscov, în 2018, sînt doar cîteva. De asemenea, s-au demarat lucrările la Blocul Operator din S.J.U. Buzău, care sînt în plină desfăşurare, acţiune care era şi ea aşteptată de foarte multă vreme de tot personalul medical chirurgical. În plus, avem în plină desfăşurare extinderea UPU. Deja s-a semnat proiectul pentru extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe, investiţie în sumă totală de 3 milioane de euro. Totodată, mai avem modernizarea Secţiei exterioare "Dermato-Venerice". Apoi, spitalul buzoian a fost dotat cu primul R.M.N. într-o instituţie medicală de stat din judeţul Buzău.

Iar investițiile nu se vor opri aici, promit social-democrații. Conducerea PSD Buzau anunță că a demarat deja împreună cu primarii, Consiliul Județean și cu toate celelalte autorități publice locale un proiect în valoare de zeci de milioane de euro, prin care toate localitățile judetului  vor fi racordate la gaze.
                                                                                                                                                                                                      Iata ce a postat,rcenr,pe contul sau de FB ,deputatul Ciolacu in legatura cu cele de mai sus:


 "Am considerat mereu că buzoienii merită mai mult şi că au dreptul să trăiască într-un judeţ european. Pentru a ne atinge acest obiectiv, am promis un mandat al marilor proiecte, împreună cu primarii şi toţi colegii din administraţia publică locală.   Faptele demonstrează că în ultimii ani județul Buzău a cunoscut cea mai bună perioadă de dezvoltare de după Revoluție, atât la oraș, cât mai ales în mediul rural. Suntem campioni la atragerea fondurilor europene și guvernamentale pe regiunea Sud-Est. Avem proiecte finalizate, în derulare sau contractate care însumează peste 400 de milioane de euro, direcționate pe patru obiective prioritare: infrastructură, apă și canalizare, educație și sănătate. Astăzi, aproape că nu există localitate în județul nostru în care să nu fi ajuns banii europeni sau guvernamentali. Dacă vrei să vezi ce am făcut pentru localitatea ta, poți găsi toate investițiile aici: https://www.guvernarepsd.ro/investitii/?judet_cod=buzau 

Infrastructură̆ > 250 de milioane de euro - Zeci de drumuri județene și comunale, asfaltare Nehoiu, Pătârlagele, Pogoanele, DJ 203 K Mărăcineni-Podu Muncii, DJ 203 H Buda-Alexandru Odobescu, podul de la Mărăcineni sau cel de la Vadu Pașii.  

Apă şi canalizare > 80 de mili­oane de euro.  - Localități precum Cochirleanca, Gara Boboc, Glodeanu Sărat, Glodeanu Siliștea, C.A Rosetti, Boldu, Odăile, Movila Banului, Caragele, Costești, Gălbinași, Largu, Săgeata, Rusetu, Rîmnicelu, Puiești, Ziduri, Tisău, Robeasca sau Zărnești au sau vor beneficia de sisteme de apă, canalizare și stații de epurare. 

Educaţie > 50 de milioane de euro.  - Reabilitarea C.N. "Mihai Eminescu" Buzău, C.N. "Alexandru Vlahuță" Râmnicu Sărat, modernizarea școlilor, grădinițelor sau căminelor culturale din localități precum C.A. Rosetti, Cătina, Cislău, Pănătău, Merei, Mânzălești, Lopătari, Pătârlagele sau Vadu Pașii sau construirea de săli de sport. 

Sănătate > 25 de milioane de euro.  - Extinderea, modernizarea și dotarea Blocului Operator de la Spitalul Județean de Urgență Buzău, a Maternității și Unității de Primiri Urgențe, redeschiderea spitalului de la Pârscov. Vă asigur că investițiile nu se vor opri aici. Deja am demarat împreună cu primarii, Consiliul Județean și toate celelalte autorități publice locale un proiect în valoare de zeci de milioane de euro, prin care toate localitățile vor fi racordate la gaze. Ne ţinem de cuvânt! Pentru un Buzău european!", îşi încheie liderul PSD Buzău postarea de pe contul său de socializare.Etichete: Buzăul |  europene |  fonduri |  guvernamentale |  primul |  Regiunea
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU