25 [OCT 13] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 25 octombrie 2013

Ziua Armatei Române VIDEO

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
2 voturi 1541 vizualizari 1 comentariu florinzafiu@sansanews.ro
Vremea neprielnică nu i-a împiedicat pe buzoieni să asiste, în această dimineaţă, la ceremonialul militar şi religios dedicat Zilei Armatei Române.

Cei mai mulţi dintre spectatori, veterani şi rude ale cadrelor militare, au privit cu mîndrie spre Monumentul Eroilor şi au închinat rugăciuni către soldaţii care au căzut la datorie.

Ceremonialul religios a fost urmat de scurte alocuţiuni ale autorităţilor publice locale şi reprezentanţi ai armatei.

Ziua de 25 octombrie, devenită Ziua Armatei, are o semnificaţie deosebită în conştiinţa şi istoria poporului român.

Este ziua în care îi sărbătorim pe toţi cei care poartă uniformă militară şi care de-a lungul timpului au servit patria.

Cei mai emoţionaţi au fost, astăzi, veteranii de război.

Peste ani, veteranii şi-au amintit de război, de anii petrecuţi pe front sub asediul mortierelor, gloanţelor şi obuzelor.

După depunerea coroanelor la Monumentul Eroilor, buzoienii prezenţi la eveniment au asistat probabil la cel mai aşteptat moment, defilarea Gărzii de Onoare.

Ziua Armatei, Ziua Imnului, Ziua Drapelului, cît şi Ziua Naţională a României reprezintă pentru militari evenimente de însemnătate, sărbătorite de fiecare dată prin ceremoniale militare şi religioase închinate celor care şi-au pierdut viaţa pe front, dar şi în cinstea celor care astăzi se află în teatrele de operaţiuni din străinătate.Etichete: eroi |  razboi |  veterani |  ziua armatei
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

un cetatean
25 octombrie 2013
suntem facuti pentru a ne distra. si atit


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU