06 [MAR 16] ACTUALITATE Buzau
Duminică, 06 martie 2016

Zeci de transportatori amendaţi

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
0 voturi 1330 vizualizari 0 comentarii florinzafiu@sansanews.ro

O acţiune de amploare a rutieriştilor s-a desfăşurat vinerila nivel naţional. În judeţul Buzău Poliţia Rutieră a instituit 15 filtre pe principalele drumuri, cele mai multe pe DN 2 E85, DN 10 dar şi pe drumurile judeţene. Şoferul unui maxi-taxi ce efectua o cursă specială între Galaţi şi Bucureşti a căzut în plasa poliţiştilor din Spătaru. Conducătorul auto transporta mai multe persoane decît legea îi permitea astfel încît s-a ales cu o amendă.

Tot la Spătaru, poliţiştii rutieri au oprit un autovehicul de Republica Moldova întrucît şoferul circula fără luminile de întîlnire. Conducătorul auto, mirat pentru că a fost oprit, le-a povestit oamenilor legii că peste Prut luminile de întîlnire pe timp de zi sunt folosite doar pînă pe data de 1 martie. Trucul nu a ţinut astfel încît şi acest şofer s-a ales cu amendă.


În cele cîteva ore, timp în care au fost desfăşurate acţiunile pe pricipalele drumuri din judeţ, oamenii legii au împărţit zeci de sancţiuni.

„Verificăm existenţa documentelor impuse de lege la transportatori, starea psiho-fizică a şoferilor, portul centurii de siguranţă .Avem abateri pe linia transportului mai multor persoane decît prevede certificatul de înmatriculare dar şi alte probleme legate de licenţe, caiete de sarcini şi grafic de circulaţie”, a declarat cms.şef Silviu Dinu, şeful Poliţiei Rutiere Buzău


„La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, peste 40 de poliţişti din cadrul structurilor de rutieră, ordine publică şi investigarea criminalităţii economice au acţionat pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de persoane şi mărfuri.
       În cadrul acţiunii au fost verificate 140 de autovehicule destinate transportului de persoane şi mărfuri, au fost aplicate 72 de sancţiuni contravenţionale, reţinute două permise de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare.
      Zece dintre sancţiunile aplicate au vizat conducătorii de autovehicule care nu au utilizat centura de siguranţă, 6 pentru conducerea unor autovehicule care prezentau diferite defecţiuni tehnice, 6 pentru transportul mai multor persoane decât numărul prevăzut de locuri, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind transporturile rutiere şi circulaţia pe drumurile publice.
         De asemenea în cadrul acţiunii au fost reţinute două permise de conducere, unul pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului (0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat), iar altul pentru efectuarea unei depăşiri neregulamentare.
        Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 12.670 de lei.”, a transmis Biroul de presă al IPJ BuzăuEtichete: amendaţi |  transportatori
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU