25 [MAI 16] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 25 mai 2016

Zeci de percheziţii la brokeri neautorizaţi

Elena Petre alte articole de Elena Petre
1 vot 1478 vizualizari 1 comentariu redactie@focustv.ro

Zeci de percheziţii, au avut loc astăzi, în Buzău dar şi în Capitală şi în alte 11 judeţe, la brokeri neautorizaţi care acţionau pe platforme online fictive. Din primele informaţii, prejudiciul în acest caz este de circa 1 milion de euro

În total, au fost derulate peste 50 de percheziţii la persoane suspectate de  înşelăciune şi desfăşurarea fără autorizaţie de operaţiuni pe piaţa de capital. Anchetatorii au descins atît la domiciliile suspecţilor dar şi în locurile unde aceştia îşi desfăşurau afacerile. 25 de suspecţi urmează să fie duşi la audieri. 

Mirajul unor cîştiguri rapide şi fabuloase i-a dus pe  zeci de români direct în plasa unor escroci care au obţinut de pe urma lor sume impresionante. Scenariul era simplu. Escrocii, care se prezentau ca fiind brokeri şi reprezentanţi ai unei societăţi de servicii de investiţii financiare, îşi alegeau clienţii, ademenindu-i cu cîştiguri rapide. Astfel, timp de doi ani, în perioada 2013 – 2015, cei 23 de suspecţi au convins zeci de persoane să depună sume consistente de bani în conturi bancare, sume care ar fi urmat să fie folosite la operaţiuni pe piaţa de capital. Cel puţin aşa li s-a spus victimelor, pentru că, în realitate, nici o astfel de operaţiune nu a avut loc. 

O bună parte din bani ar fi ajuns în conturi din Bulgaria, Cipru și Israel, iar o altă parte ajungea direct în conturile indivizilor care au pus la cale întreaga afacere. După ce şi-au dat seama că au fost înşelate, 19 persoane au depus plîngeri împotriva brokerilor. Astăzi, procurori şi poliţişti au descins la locuinţele escrocilor dar şi la adresele de unde coordonau întreaga afacere. Peste 50 de percheziţii se desfăşoară pe raza municipiilor Buzău, Bucureşti, Ploieşti, Călăraşi, Alexandria, Suceava, Huşi dar şi în judeţele Ilfov, Dîmboviţa, Giurgiu, Olt, Dolj, şi Neamţ. La Buzau, anchetatorii au descins la 2 adrese din municipiu.  Suspecţii urmează să fie duşi în faţa anchetatorilor, pentru audieri. 

Prejudiciul în acest dosar este de aproximativ 1.000. 000 euro.Etichete: brokeri |  neautorizaţi |  percheziţii
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Lol31
27 mai 2016
Numele acestor indivizi?


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU