08 [SEP 16] ACTUALITATE Buzau
Joi, 08 septembrie 2016

Zeci de buzoience trimise pe centură de o reţea oblăduită de şeful Poliţiei Mizil

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 2791 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Tinere din Buzău, victime ale unor proxeneţi, ajutaţi în afacerile cu carne vie chiar de şeful Poliţiei din Mizil. O anchetă desfăşurată de DIICOT Ploieşti a scos la iveală lucruri incredibile: o afacere cu prostituate şi bani grei scoşi de pe urma lor a fost susţinută de şeful Poliţiei Mizil, reţinut acum pentru 24 de ore. Între victime, multe tinere din Buzău, inclusiv minore. 

Anchetatorii au descoperit că din decembrie 2015 şi pînă acum, mai mulţi proxeneţi din Mizil au racolat tinere, inclusiv minore, în special din Buzău şi Prahova, pe care le-au obligat să se prostitueze. Tinerele care îndrăzneau să se împotrivească ajungeau să fie bătute crunt de proxeneţi. Fetele îşi vindeau trupurile aşteptînd clienţii pe marginea şoselei. Şi chiar dacă Poliţia ştia la ce chinuri sînt supuse victimele, coşmarul tinerelor s-a prelungit luni în şir.

Procurorii au stabilit că întreaga afacere se derula cu sprijinul şefului Poliției Orașului Mizil, care deşi ştia cu ce se ocupă proxeneţii, nu a mişcat un deget pentru a le ajuta pe fete. Mai mult, deşi unele tinere au depus plîngere la poliţie, în care au arătat că sînt exploatate sexual şi au cerut ajutorul oamenilor legii, reclamaţiile acestora nu au fost soluţionate. Ori, în alte cazuri, pentru a lua atitudine, şeful Poliţiei Mizil, Marius Rotaru, ar fi pretins favoruri sexuale din partea fetelor. Între timp, anchetatorii au intrat pe fir. Astăzi, procurorii DIICOT Ploieşti au reţinut pentru 24 de ore 4 inculpaţi, între care se află şi Marius Rotaru. 

Acuzaţiile din acest dosar sînt de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, furt calificat, viol, favorizarea făptuitorului şi folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual. 

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Ce spune comunicatul DIICOT

"La data de 08.09.2016 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Baicu Eduard-Florian, Călin Leontin-Florian, Chirbea Cornelia şi Rotaru Marius Nicușor pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, furt calificat, viol, favorizarea făptuitorului şi folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna decembrie 2015 şi până în prezent inculpaţii  Baicu Eduard-Florian, Călin Leontin-Florian, Chirbea Cornelia şi suspecţii  C. N. F., R. M.-M. şi C. S. au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat având ca scop săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane, constând în recrutarea, transportarea şi adăpostirea în scopul expoatării sexuale, de cele mai multe ori  prin exercitarea de acte de violenţă.

S-a reţinut că inculpaţii au constrâns persoanele vătămate care erau recrutate în special de pe raza judeţelor Prahova şi Buzău să întreţină zilnic acte sexuale la stradă cu diverse persoane care tranzitau zona.

Totodată, în cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpatul Rotaru Marius Nicușor, având funcţia de şef al Poliției Orașului Mizil, i-a favorizat pe membrii grupului infracţional din care fac parte inculpaţii şi suspecţii din prezenta cauză, prin lipsa acţiunii conferite de atribuţiile de serviciu şi nesesizarea organelor competente atunci când faptele săvârşite erau de competenţa altor organe judiciare  ajutându-i astfel pe  să scape de tragerea la răspundere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi  trafic de minori.

De asemenea, s-a reţinut că inculpatul Rotaru Marius Nicușor  a pretins favoruri sexuale din partea mai multor persoane exploatate de către membrii grupului  infracțional organizat în scopul de a îndeplini un act care intra în atribuțiile sale de serviciu, respectiv acela de a da curs plângerilor formulate de către aceste persoane.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Prahova și ai Serviciului Tehnic şi Serviciului Operații din cadrul Structurii Centrale a D.G.A.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie."Etichete: buzoience |  centură |  Mizil |  oblăduită |  Poliţiei |  reţea |  trimise |  şeful
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU