26 [IUL 17] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 26 iulie 2017

Excepţional! Buzoianca Anca Drăgulescu a dus România pe primul loc în Europa la Fizică

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 2888 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Anca Drăgulescu, tînăra olimpică din Buzău care a cucerit numeroase medalii la competiţii internaţionale de fizică şi astrofizică, a revenit ieri acasă, din Indonezia, cu un nou rezultat de excepţie. Ea a obţinut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Fizică de la Yogyakart, contribuind astfel la performanţa extraordinară a echipei României care s-a clasat pe primul loc în Europa.  

Rezultatul deosebit al liceenilor români a fost remarcat şi de reprezentanţii Ministerului Educaţiei care au emis un comunicat de presă: "Olimpicii români au reeditat succesele excepționale înregistrate în ultimii doi ani la Olimpiada Internaţională de Fizică, obținînd patru medalii de aur și o medalie de argint la ediția din 2017. Datorită acestui palmares, România a ocupat din nou primul loc în Europa și s-a clasat între primele 5 țări din lume. Medaliile de aur au fost cucerite de Anca Drăgulescu, Răzvan Octavian Radu (premiat cu argint în 2015), Petru Cotruț (toți elevi la Liceul Internaţional de Informatică din București) și Andrei Radu (clasa a XI-a/Colegiul Național "Nicolae Bălcescu" din Brăila). Medalia de argint i-a revenit lui Sebastian Leontică, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național "Petru Rareș" din Piatra Neamț. Delegaţia României a fost coordonată de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală) și Adrian Dafinei (conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti). A 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică s-a desfăşurat în Indonezia (Yogyakarta), în perioada 16-24 iulie, reunind 424 de concurenţi din 88 de ţări", se arată în comunicatul MEN.  
 
Felicitări de la preşedintele Iohannis 

Deşi prin intermediul comunicatului le-a adus elogii tinerilor fizicieni care au aşezat România pe primul loc în Europa, Ministerul Educaţiei nu a găsit însă de cuviinţă să întîmpine delegaţia la aeroport, nici un reprezentant ministerial nefiind prezent la revenirea olimpicilor acasă. Elevii și profesorii care au participat la Olimpiada Internațională de Fizică, desfășurată în Indonezia, au primit felicitări din partea președintelui Klaus Iohannis.

"Mă bucur de fiecare dată cînd performanța elevilor și profesorilor români este recunoscută și apreciată la nivel internațional. Îi felicit pe cei cinci elevi și profesorii din Delegația României la Olimpiada Internațională de Fizică, desfășurată în Indonezia, pentru rezultatele lor remarcabile. Ei au dus țara noastră pe primul loc în Europa și în topul celor mai bune 5 state din lume la Fizică, un domeniu de suflet pentru mine. Realizările lor excepționale ne inspiră și sînt cea mai bună dovadă că perseverența, efortul și energia puse în slujba pasiunii fac ca visele să devină realitate", a scris Klaus Iohannis, marți, pe Facebook.

A ales Harvard

Olimpiada din Indonezia a fost ultima competiţie internaţională pentru Anca Drăgulescu, în calitate de elevă, pentru că ea a absolvit în acestă vară liceul şi va merge la facultate. În timpul anilor de liceu, pe care i-a petrecut în Capitală, Anca a reprezentat România la numeroase competiţii internaţionale de fizică şi astrofizică unde a cîştigat, nu mai puţin de 8 medalii.  Acum ea va mege la facultate, şi nu oriunde, ci la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii. A optat pentru prestigioasa universitate americană, după ce a fost admisă la trei universităţi din Marea Britanie şi trei din Statele Unite, la fel de renumite. Absolventă a Şcolii Gimnaziale "George Emil Palade" din Buzău, unde profesoara Cristina Moise i-a descoperit pasiunea pentru fizică, Anca Drăgulescu a studiat la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.
Etichete: Buzoianca |  Drăgulescu |  Europa |  Fizică |  primul |  România |  xcepţional
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU