07 [OCT 17] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 07 octombrie 2017

Week-end portocaliu. Cod portocaliu, mobilizare la ISU!

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
1 vot 1397 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro
Buzaul, sub cod portocaliu pana duminica

Chiar dacă v-ați propus să mai amânați momentul trecerii la geci, paltoane și ghete, evoluția vremii nu mai lasă loc de speranțe. Toamna se instalează cu temperaturi specifice, iar trecerea la garderoba specifică este iminentă. La ținutele de toamnă vom asorta, în acest week-end, și umbrela pentru că Buzăul se află, din această dimineață, de la ora 9,00, sub avertizare cod portocaliu, de ploi importante cantitativ și vânt intens. Meteorologii anunță că vor fi ploi abundente cu cantități de 40....60 l/mp, fiind posibil ca, pe arii restrânse, să se cumuleze 80...90 l/mp. Vântul va sufla cu putere și va atinge, la rafală, viteze de 60 km/h. Intensificările se vor semnala începând cu după-amiaza zilei de sâmbătă. Codul portocaliu va expira duminică la ora 15,00. 
Pe toată perioada avertizării, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău este activă grupa operativă, structură care are rolul de a prelua și gestiona toate situațiile de urgență generate de vremea rea. Din structură fac parte reprezentanți ai instituțiilor MAI, ai Secției Drumuri Naționale, ai Consiliului Județean, Direcției Silvice și societății de furnizare a energiei electrice, componența putând fi modificată, prin suplimentarea cu reprezentanți ai altor instituții, în funcție de evoluțiile din teren. 
Până la expirarea codului portocaliu, primăriile au obligația de a asigura permanența la sediile proprii. Etichete: cod portocaliu |  ISU Buzau |  vreme |  ploi
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU