22h 59' ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 04 mai 2013

Vremea se strică în prima zi de Paşte. Vezi prognoza meteo pentru următoarele trei zile

Radu Drăguţ alte articole de Radu Drăguţ
0 voturi 1295 vizualizari 0 comentarii radudragut@sansanews.ro
UPDATE [22:59] 04 MAI 2013 › Temperaturile scad uşor duminică în regiunile estice, dar în celelate regiuni regimul termic e foarte apropiat de cel de sâmbătă, ceea ce înseamnă ca vom avea parte tot de o vreme mai caldă decât în mod normal în prima decadă a lunii mai, cu maxime de la 19 grade în nordul Moldovei până la 30 grade în sud-vestul Oltenie
 
Duminică, în sudul şi în sud-estul ţării, precum şi în Carpaţii Meridionali, instabilitatea atmosferică e ceva mai accentuată îndeosebi după-amiază şi seara, când vor fi înnorări temporare şi local averse şi descărcări electrice. În celelalte zone, vremea e mai frumoasă, cu cerul variabil şi doar izolat sunt condiţii să plouă slab în zonele de munte. Vântul sufla mai alert în timpul ploilor, în rest nu trece de moderat.

Vremea nu este perfectă în ziua de Paşti în Capitală, dar putem spune că este destul de plăcuta, cel puţin în prima parte a zilei. Cerul va fi variabil, dar după-amiază instabilitatea atmosferică mai accentuată face ca norii să se înmulţesca şi sunt posibile averse însoţite de descărcări electrice. Vântul nu suflă peste pragul moderat, iar amiaza vine cu vreme mai caldă decât in mod normal, meteorologii prognozeza în jur de 27 grade.

Luni vremea ramane mai calda decât în mod normal în cea mai mare parte a ţării, cu excepţia regiunilor estice, unde maximele sunt mai apropiate de valorile normale. Drept urmare, la amiază aşteptăm maxime cuprinse în general între 20 grade în sudul şi în nordul litoralului şi 29 grade în Banat. Instabilitatea atmosferica se manifestă în vest şi în sud-vest, precum şi în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, unde norii se înmulţesc temporar şi mai ales în a doua parte a zilei, pe arii restrânse, vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul suflă mai alert în sudul Banatului şi în zona montană aferentă şi bineînţeles în timpul ploilor.

Marţi aşteptăm temperaturi cu puţin peste cele normale în cea mai mare parte a ţării, practic vremea rămâne caldă pentru data din calendar doar în nord-vest. Maximele termice se vor situa aşadar între 20 grade pe litoral şi cel mult 29 grade tot în Banat. Vremea va fi frumoasă în majoritatea regiunilor, cu cerul mai mult senin. Excepţie face vestul ţării, unde trecător se adună ceva mai mulţi nori şi izolat mai sunt condiţii pentru ploi slabe, de scurtă durată. Vântul ceva mai turbulent, fără să ne supere însă, în jumătatea sudică a tarii.

La jumătatea săptămânii, miercuri, ne vom bucura de o vreme foarte frumoasă, cu cerul mai mult senin în toate regiunile şi temperaturi la amiază ce caracterizeza o vreme caldă în nord-vest şi uşor peste valorile normale în celelalte regiuni. Vântul e mai alert în sud şi la munte, iar maximele sunt de la 19 la 28 grade.

În a doua parte a săptămânii temperaturile maxime vor fi apropiate de de mediile climatologice. Vremea e in general frumoasă joi şi vineri, dar în weekend cresc şansele de apariţie a ploilor.Vremea va fi în continuare mai caldă decât ar fi normal la început de mai, îndeosebi în regiunile sudice şi estice.

Sâmbătă va fi o zi însorită în Crişana şi Dobrogea, dar în celelalte regiuni mai apar nori şi se vor mai semnala ploi de scurtă durată.

Spre seară şi în noaptea de Înviere, vor mai fi înnorări şi ploi scurte, local în Moldova şi izolat în Transilvania, Muntenia şi Dobrogea. 21 de grade vor fi în depresiuni şi 29-30 de grade în sud-est.

Duminică, în ziua de Paşte, temperaturile mai scad un pic, mai ales în regiunile estice, însă vremea rămâne caldă pentru această perioadă.

O zi şi cu soare dar şi cu nori iar după-amiază şi la începutul nopţii, vom avea ploi scurte în zona de munte şi pe alocuri în Dobrogea, Muntenia şi Oltenia.

Maximele vor fi între 19 grade în nordul Moldovei şi 29 de grade în Oltenia.

A doua zi de Paşte vine cu o vreme caldă. Soarele se arată pe cer, dar este acoperit de nori din când în când în zona de munte şi în regiunile sud-vestice şi vestice.

Vântul se simte uşor, iar la prânz vor fi maxime între 20 şi 28 de grade.

Începând de marţi se mai răceşte puţin în regiunile estice, dar în vest rămâne cald.

Maximele vor fi cuprinse între 18-20 de grade pe litoral şi 27-28 de grade în nord-vestul şi centrul ţării.

În a doua parte a săptămânii probabilitatea de apariţie a ploilor va fi redusă.


Etichete: Paşte |  Vremea
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU