19 [MAR 18] ACTUALITATE Buzau
Luni, 19 martie 2018

Vreme groaznică toată săptămâna! Care va fi apogeul?

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 3004 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Valul de frig arctic care a pus stăpînire pe România se va menține, pînă la sfîrșitul săptămînii, după cum arată prognozele. Precipitațiile, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, vor continua la noapte, iar Buzăul, la fel ca alte județe din sudul și sud-estul țării, va intra, în această seară, sub incidența unui cod galben de precipitații, polei și vânt puternic.


Avertizarea meteo este valabilă de luni seara, de la ora 18,00, pînă marți la ora 15,00. Pe arii relativ extinse, în această seară și în prima parte a nopții vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță, ceea ce va favoriza apariția poleiului. Apoi vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă de 10 … 15 cm, solul fiind rece și favorizînd formarea stratului de zăpadă.  Temporar, vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 50...55 km/h, mai mari în zona montană înaltă. Toată săptămâna vor fi temperaturi extrem de scăzute. Noaptea, vor fi - 6, - 7 grade Celsius, iar ziua mercurul din termometre abia va urca până la 1 grad.


Întreaga săptămînă vor alterna ninsorile, ploaia înghețată și lapovița. Vîrful va fi atins joi și vineri cînd vor fi și cele mai scăzute temperaturi. Specialiștii consideră că duminică a fost doar ”încălzirea” pentru ceea ce urmează, sub aspectul evoluției vremii. 


Spre jumătatea săptămînii viitoare, temperaturile vor urca din nou, putînd fi atinse valori de pînă la 15 grade Celsius. Încălzirea bruscă a vremii va crește riscul de inundații. 
Etichete: avertizare |  Buzau |  polei |  ger
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU