15 [APR 14] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 15 aprilie 2014

Vot la dublu! Se va întâmpla în patru localităţi

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1193 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro


25 mai, ziua alegerilor europarlamentare, coincide cu alegerile parţiale locale în patru localităţi din judeţul Buzău: Ziduri, Valea Rîmnicului, Calvini şi Poganele. Oamenii vor exercita, de două ori, dreptul constituţional de a vota, alegând atât reprezentanţii pentru Parlamentul European, cât şi consilieri sau, după caz, primarul localităţii.

“Săptămîna trecută, în şedinţa de Guvern, au fost adoptate actele normative privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale parţiale la nivelul judeţului Buzău. Avem alegeri locale parţiale pentru două localităţi -Calvini şi Pogoanele- ca urmare a constatării dizolvării de drept, de către instanţa de judecată, a consiliilor locale. Avem  şi alegeri locale parţiale pentru funcţiile de primari, în Ziduri şi Valea Rîmnicului“a precizat prefectul judeţului Buzău, Maria Buleandră, adăugând că lucrurile vor intra în normalitatea dorită , la nivel local, după scrutinul din 25 mai.


Candidaţii la alegerile locale parţiale vor avea parte de o campanie electorală de scurtă durată, de numai 15 zile, începând cu data de 10 mai. În ziua scrutinului, în localităţile unde vor avea loc alegeri anticipate, vor fi organizate secții de votare diferite faţă de cele pentru europarlamentare.


Pentru alegerile europarlamntare, în județul Buzău, pe 25 mai vor fi deschise 427 de secţii de votare, cu 5 mai multe față de alți ani în care au fost alegeri. Câte o secție în plus va exista la Brăeşti, Buda, Căneşti, Pănătău şi Poşta Cîlnău, iar explicația este aceea că în localitățile respective a crescut numărul de alegători.Etichete: 25 mai |  Buzau |  partiale |  scrutin |  vot |  alegeri
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU