06 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Joi, 06 februarie 2020

Viscolul a făcut prăpăd la Stațiunea de Cercetare Legumicolă FOTO

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 3115 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Vântul a butut cu forța unui uragan la Buzău, iar serele și solariile din sticlă sau folie nu au avut nicio șansă în fața naturii dezlănțuite. Nici spațiile protejate aflate la Stațiunea de Cercetare Legumicole nu au scăpat de furia vântului. Geamurile au fost sparte, iar plantele abia răsărite sunt în pericol dacă nu primesc căldura de care au nevoie  ca să se dezvolte. O sută de geamuri au fost sparte, iar în cădere au distrus și folia care proteja paturile unde au răsărit primele plante ce vor forma răsadurile din primăvară. 
După o prima evaluare ar fi sparte cam 100 de geamuri, în toată sera . Cam 10 mii de lei e paguba. Și sticla a trecut prin folie, trebuie să înlocuim și folia. Dacă stă vântul trebuie să ne urcăm pe seră pentru că trebuie să înlocuim tot ce a fost spart de vântul puternic”, a declarat Vlad Constantin, directorul Stațiunii de Cercetare Legumicolă Buzău. 

Chiar dacă vor fi zile în care muncitorii se vor abate la de activitatea normal pentru această perioadă, directorul Stațiunii de Cercetare dă asigurări că răsadurile vor fi gata la timp, iar cei care obișnuiesc să cumpere plantele de acolo vor putea avea tot ce își doresc ca în fiecare an. 
Etichete: Cercetare |  făcut |  Legumicolă |  prăpăd |  Stațiunea |  Viscolul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU