02 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 02 iulie 2019

VIDEO: Noul subprefect, învestit. Cum a fost persiflat din prima zi de muncă

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2567 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
Dimian a fost consilier în Direcția de Finanțe

Noul subprefect al județului Buzău a fost învestit în funcție,  marți, în prezența directorului Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului, Teodor Iulian Gheorghe, a prefectului de Buzău, Carmen Ichim, și a șefilor de instituții deconcentrate din Buzău.  
 Leonard Dimian, până acum consilier în Direcția Generală a Finanțelor Publice, este noul subprefect de Buzău, după ce generalul Lucian Foca și-a dat demisia din funcție. La învestire, noul subprefect a declarat că este onorat de numirea în funcție și a dat asigurări că toți viitorii săi colaboratori vor beneficia de toată deschiderea sa.
”Numirea mă onorează și reprezintă o încununare a carierei mele în slujba cetățeanului,  de 20 ani. Ii asigur pe colaboratorii din serviciile publice deconcentrate din administrația publică locală si din Instituția Prefectului că sunt și voi fi un om al dialogului și al echilibrului Am convingerea că vom avea o colaborare constructivă pentru îndeplinirea tuturor măsurilor din programul de guvernare menite să asigure o creștere economică  ce va permite consolidarea unei societăți echilibrate”, a declarat noul subprefect al Buzăului, Leonard Dimian, citindu-și discursul dintr-o foaie.

Întrebat ce crede că îl recomandă pentru funcția de subprefect, Leonard Dimian a declarat: „Cred că vechimea, experiența în administrație în funcțiile pe care le-am deținut până acum, toate acestea la un loc și sprijinit de ALDE. Cred că experiența de finanțist mă va ajuta având în vedere că voi face parte din Colegiul Prefectural unde sunt și Finanțele și eu zic că am ceva expertiză pe zona aceasta. Este cea mai mare provocare din cariera mea până acum. O consider pe doamna prefect categoric o colegă de echipă”.


„Suntem cu toții o echipă și așa trebuie să fim, dar întotdeauna trebuie să existe un lider pentru că dacă sunt mai mulți ajungem la anarhie”, a completat însă Carmen Ichim. 

Totodată, Ichim a subliniat că Dimian va fi temporar în funcția de subprefect: „Așa cum mi-am învățat colegii, am să vorbesc liber și vreau ca toți să vorbim liber. Îl felicit pe domnul subprefect pentru că de astăzi va exercita, cu caracter TEMPORAR, funcția publică de subprefect al județului Buzău și sper că vom face o echipă. Cu toții, membri ai Colegiului Prefectural, faceți o echipă și vă mulțumesc pentru asta. Mulțumesc că sprijiniți această idee de echipă și îi doresc domnului subprefect să facem o echipă mai bună și să îl rog să își facă o caracterizare sau să își prezinte un pic CV-ul pentru că așa trebuie să facem când suntem numiți în fruntea unui serviciu, oricare ar fi el. Este o provocare fantastică. După ce am văzut hățișul care este vă spun că este greu să fii pe un funcție de prefect sau subprefect cu toate repercusiunile pe care nu le cunoașteți și care sunt puse în cârcă în mod nu întâmplător așa că.... nu știu dacă ați făcut o alegere foarte buna, dar....”.  

Numirea lui Dimian ar fi venit în urma presiunilor făcute de liderii ALDE Buzău la București în zilele și orele premergătoare moțiunii de cenzură pentru demiterea Guvernului, care de altfel a și picat la votul în plen. Surse de presă au precizat că fostul subprefect Foca, sacrificat cu prețul votului pe moțiune, se va regăsi într-o funcție în aparatul guvernamental central.


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU