18 [IUN 14] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 18 iunie 2014

Viaţa chinuită de lângă poligon: bombardamente zi şi noapte

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 1818 vizualizari 5 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Tragerile care au loc, pe timp de zi, dar şi noaptea, în poligonul militar de la Mărăcineni, unde se antrenează atât militarii, cât şi poliţiştii şi jandarmii, le-au făcut viaţa un calvar localnicilor din Mărăcineni. Zgomotul provocat de pistoale, arme automate, dar şi aruncătoare de grenade se aude, de multe ori, şi din oraş, darmite la zeci ori sute de metri distanţă de poligon. Exerciţiile au loc chiar în mijlocul satului, iar oamenii se sperie ori de câte ori aud bubuiturile asurzitoare. Mai mult, în perioadele în care au loc trageri, sătenii nu pot ajunge la muncile câmpului. Oamenii sunt întorşi din drum de santinele, pentru ca nu cumva cineva să fie rănit de vreun glonţ rătăcit.


Localnicii din Mărăcieni se plâng că şi locuinţele sătenilor au de suferit, fiind şubrezite de trepidaţii şi bubuituri. Ba, mai mult, buzoienii care deţin terenuri în apropierea poligonului, nu le pot vinde, pentru că orice construcţie în zonă este interzisă.


Primăria Mărăcineni a identificat o suprafaţă egală cu cea a poligonului pe care s-a oferit să o pună la dispoziţie Armatei, într-o zonă care se află la distanţă de localitate. La schimb, comuna Mărăcineni ar urma să preia poligonul şi să îl transforme în zonă de locuit.


Mutarea poligonului din mijlocul satului, într-o zonă nelocuită, ar fi o soluţie. Rămâne de văzut dacă, în final, Armata şi autorităţile locale vor ajunge la o înţelegere pentru a pune capăt calvarului localnicilor. Reprezentanţii Garnizoanei Buzău, care folosesc cel mai mult poligonul de trageri de la Mărăcineni, nu au putut să ofere nici un răspuns pe marginea acestui subiect.

 

 Etichete: Armata |  arme |  trageri |  poligon |  zgomot
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

ion_ion
18 iunie 2014
Mai ieri auzem lumea vorbind ca armata nu face nimic. Mai nou acum se vaita ca ne antrenam, tinand cont de ce se intampla in Ucraina.
marcel
18 iunie 2014
dar cand voi ca duceti si trageti laolalta cu politistii , jandarmii si militarii, cum e, domnilor jurnalisti? atunci nu mai sunt oamenii deranjati ? ar trebui sa se organizeze si o cupa a presei la ipocrizie, pentru ca sigur ati iesi campioni!!!
us army
19 iunie 2014
Scriem articole sa ne aflam in treaba si sa umplem foi de ziare, pe care nu le citeste nimeni.
ro army
19 iunie 2014
Pai iti dai seama cat valoreaza terenurile alea....cine ii pune sa isi faca casa langa! si frate nu cred ca se fac trageri non-stop
cristi
19 iunie 2014
terenul ala e foarte valoros acolo, ar merge niste vile acolo....


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU