08 [IUL 16] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 08 iulie 2016

Vezi cînd ar putea fi reparate peroanele distruse din Gara CFR Buzău

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
2 voturi 1161 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Peroanele şi pasajul Gării Buzău ar putea fi reabilitate pînă la toamnă. Primarul Constantin Toma a primit asigurări, în acest sens de la directorul Regionalei CF Galaţi, cu care s-a întîlnit recent la Palatul Comunal. Şeful de la CFR i-a mai spus primarului Toma că există fonduri executarea lucrărilor şi pînă la sfîrşitul lunii octombrie, Gara va avea un alt aspect, civilizat şi îngrijit. 

„Săptămîna aceasta, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma a avut o întrevedere la sediul Palatului Comunal cu directorul general al Regionalei CF Galaţi, Aurel Cotârcă, în problema reabilitării peroanelor şi a pasajului  pietonal din staţia CF Buzău. Directorul Regionalei a precizat că la acest moment există alocate fondurile necesare în bugetul de investiţii al companiei pe anul 2016 pentru derularea lucrărilor. Potrivit acestuia, lucrările vor presupune refacerea peroanelor şi realizarea straturilor de suport şi uzură, covor asfaltic, refacerea trecerilor la nivel cu calea ferată, refacere hidroizolaţii la gurile de intrare/ieşire, înlocuire instalaţii de captare ape pluviale pasaj, etc. Primarul municipiului a primit asigurări din partea oficialului CFR că se vor face toate demersurile pentru finalizarea investiţiilor pînă la finele lunii octombrie a acestui an. Primarul Constantin Toma l-a asigurat pe reprezentantul CFR de întregul sprijin din partea municipalităţii pentru derularea lucrărilor în vederea modernizării acestei principale porţi de acces în oraşul Buzău” se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria municipiului Buzău. 


Peroanele distruse ale Gării Buzău au făcut obiectul unei petiţii on-line lansate de o tînără buzoiancă, studentă la Iaşi, în perioada campaniei electorale. Iniţiativa a avut imediat ecou, atît printre cetăţeni, care s-au mobilizat în mediul virtual, cît şi a celor implicaţi în lupta electorală. Constantin Toma a semnat şi el petiţia şi a promis că va găsi soluţii.Etichete: Buzău |  distruse |  peroanele |  putea |  reparate
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU