09 [IAN 15] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 09 ianuarie 2015

Vezi ce pedeapsă a încasat poliţiştul care a condus fără permis mai mulţi ani

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1656 vizualizari 1 comentariu laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Luigi Cazan poliţistul, trimis în judecată pentru că a condus timp de mai mulţi ani atât maşina personală cât şi pe cea de serviciu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Sentinţa a fost pronunţată de Judecătoria Buzău şi nu este definitivă. Un al doilea poliţist, descoperit în aceeaşi situaţie a primit la rândul lui o pedeapsă cu suspendare. Agentul Sorin Anghel a fost condamnat la 1 an şi 4 luni.

Fost şef de post la Merei, agentul de poliţie Luigi Cazan a făcut obiectul unui imens scandal după ce, în urma unui control intern al superiorilor din minister s-a descoperit că nu deţine permis de conducere deşi i se dăduse pe mână maşină de serviciu, iar în timpul liber îşi conducea autoturismul de serviciu. În acelaşi scandal a fost implicat încă un poliţist aflat în aceeaşi situaţie. Sorin Anghel de la postul de poliţie Lopătari a fost acuzat la rândul lui de conducere fără permis pe drumurile publice, în urma controlului intern. Luigi Cazan a susţinut atunci că este nevinovat, că a obţinut permisul de conducere dar că l-a pierdut şi că cineva încearcă să îi facă rău. 

Judecătorii nu l-au crezut

Magistraţii de la Judecătoria Buzău nu i-au dat crezare şi după un proces început în luna mai, la sfârşitul lui decembrie  l-a condamnat pe Cazan pentru două infracţiuni la o pedeapsă de 3 ani cu suspendare sub supraveghere. Decizia nu este una definitivă.“Condamnă inculpatul C.L. la o pedeapsă de 3 ani închisoare, pentru infracţiunea de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere în formă continuată, în perioada iulie 1993-martie 2013. (…), condamnă acelaşi inculpat la o pedeapsă de 1 an închisoare, pentru infracţiunea de fals în declaraţii, în formă continuată, în perioada 11.03.2009 – 03.04.2013. (…) contopeşte cele două pedepse aplicate, inculpatul urmând să execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare. (…)interzice inculpatului pe durata executării pedepsei drepturile prevăzute de art. 64, alin.1, lit. a, teza a II a, lit. b, Cod penal din anul 1969, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de 7 ani ce constituie termen de încercare pentru inculpat stabilit în condiţiile art. 86/2, Cod penal. În baza art. 86/3, Cod penal, din anul 1969 cu aplicarea art.5, Cod penal, obligă inculpatul ca pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: - să se prezinte la Serviciul de probaţiune de pe lîngă Tribunalul Buzău; - să anunţe, în prealabil,orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile,precum şi întoarcerea; - să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă…”, se arată în hotărârea instanţei.

Nu mai lucrează în Poliţie

Celălalt agent de poliţie prins de superiori că a condus fără permis maşina de serviciu, Sorin Anghel de la postul din Lopătari a fost condamnat şi el cu ceva timp în urmă la o pedeapsă cu suspendare, dar mai mică, de doar 1 an şi 4 luni. În prezent nici unul dintre cei doi nu mai lucrează în Poliţie. Prin hotărârile de condamnare nu mai aveau dreptul să îndeplinească funcţia de agent de poliţie şi ar fi fost automat trecuţi în rezervă, însă ei au plecat de bună voie, prin pensionare medicală, înainte ca instanţa să se pronunţe.Etichete: Cazan |  conducere |  permis |  politist |  pedeapsa
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Alexandrescu
09 ianuarie 2015
Între 1993 si 2013 sunt 20 de ani! Matematica...


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU