31 [OCT 14] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 31 octombrie 2014

Vezi aici ce structuri supraveghează alegerile de duminică

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
1 vot 801 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro
Vezi aici ce structuri supraveghează alegerile de duminic

Pregătirile pentru alegerile prezidenţiale de duminică au intrat în linie dreaptă. Ultimele detalii au fost trasate astăzi în cadrul unei videconferinţe cu prefecţii din ţară de către ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. 

Deja materialele necesare procesului electoral au fost distribuite în localităţi iar mâine acestea vor fi preluate de către preşedinţii secţiilor de votare. Tot mâine este şi termenul limită până la care se pot face solicitări pentru urna mobilă. Astfel, bolnavii şi persoanele reţinute îşi vor putea exercita dreptul constituţional numai după ce vor transmite o cerere către Biroul Electoral Judeţean. Totodată, alegătorii care în ziua votării se vor afla în altă localitate decât cea de domiciliu pot vota la orice secţie de votare din ţară după ce declară în scris, pe propria răspundere că nu au mai votat şi nu vor mai mai vota la acest tur de scrutin. 


Sâmbătă, în preziua alegerilor, în urma unui ordin semnat de Prefectura Buzău comisii mixte se vor deplasa în teritoriu pentru a vedea cum s-au amenajat secţiile de votare. La Buzău, în cele 427 de secţii de votare organizate la nivelul judeţului sunt aşteptaţi la vot 399.050 alegători. Peste 900 de poliţişti, 300 de jandarmi, 140 de pompieri şi 25 de angajaţi din alte structuri vor fi prezenţi la datorie. Duminică, urnele se vor deschide la ora 7 şi se vor închide la 21 fiind aşteptaţi la urne toţi cetăţenii care au împlinit 18 ani la secţia la care sunt arondaţi la domiciliu. 


Etichete: alegeri |  prezidentiale |  pregătiri
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU