21 [SEP 14] ACTUALITATE Buzau
Duminică, 21 septembrie 2014

Vezi aici ce personaj important a ieşit din închisoare

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 1463 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Un locotenent colo­ne­l, condamnat pentru fraudarea unui concurs de angajare împreună cu alţi trei ofiţeri, a fost pus în libertate.

El a fost eliberat con­diţionat în urma unei decizii a Judecătoriei Focşani, instanţa căreia este arondat Penitenciarul de la Mândreşti unde şi-a ispăşit pedeapsa. Comisia de liberări condiţionate a penitenciarului a socotit de cuviinţă că Ştefan Cosma de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a stat suficient în spatele gratiilor şi poate pleca acasă înainte de termenul stabilit de instanţa care l-a condamnat. Cu propunerea de eliberare a fost de acord şi Judecătoria Focşani şi chiar procurorii, care nu au atacat decizia de punere în libertate. 

„Admite propunerea de ­li­berare condiţionată, formulată de către Penitenciarul Focşani, judeţul Vrancea, privind pe condamnatul Cosma Ştefan, în prezent detinut in Penitenciarul Focsani. În baza art.59 C.p. dispune liberarea condiţionată a condamnatului pentru executarea restului din pedeapsa de 4 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 117/2014 a Tribunalului Vrancea. Conform art. 61 Cod penal, atrage atenţia condamnatului asupra conse­cinţelor nerespectării condiţiilor liberării condiţionate, pentru pedeapsa rămasă neexecutată. Cu drept de contestaţie, în termen de 3 zile de la comunicare pentru procuror si condamnat. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 08.09.2014.”

Condamnat alături de alţi trei ofiţeri

Ofiţerul a fost încarcerat în vara anului 2012  fiind acuzat că alături de alţi trei membri ai comisiei de exa­minare a falsificat rezultatele unui concurs de angajare des­făşurat în vara anului 2006. Locotenent colonelul (r) Florin Bologeanu, co­lonelul (r) Gheorghe Zaplaic, locotenent colonelul (r) Ştefan Cosma şi căpitanul Florentin Huiu au fost acuzaţi de magistraţii militari că au favorizat 63 de candidaţi la concursul pentru ocuparea unor posturi de subofiţeri în cadrul I.S.U. Buzău. În re­chizitoriul întocmit de pro­curori se arată că ofiţerii, cu complicitatea unor membri ai comisiilor de concurs, „au fraudat concursul susţinut în două sesiuni prin modificarea rezultatelor la probele sportive şi prin supraevaluarea notelor la testul grilă”. 

Condamnarea a fost pronunţată de Curtea Militară de Apel Bucureşti, în iunie 2012 la finalul unui proces lung în care acuzaţii au uzat de căile de atac permise de lege. Astfel Florin Bologeanu a fost condamnat la cinci ani de închisoare, Gheorghe Zaplaic şi Ştefan Cosma, precum şi căpitanul Florentin Huiu, au primit pedepse de câte patru ani de detenţie. Ştefan Cosma a susţinut tot timpul că este nevinovat. Atât în faza de judecată în faţa instanţei, cât şi din spatele gratiilor el a transmis pe diferite căi mesaje în care spunea că este o victimă şi că adevăraţii vinovaţi sunt în libertate.


Etichete: isu |  judecatorie |  politie |  inchisoare
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU