20 [MAR 14] ACTUALITATE Buzau
Joi, 20 martie 2014

Veşti proaste pentru Marian Ghiveciu şi Victor Mocanu, acuzaţi de fapte de corupţie! Vezi aici despre ce este vorba!

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
1 vot 1566 vizualizari 0 comentarii florinzafiu@sansanews.ro
Veşti proaste pentru Marian Ghiveciu şi Victor Mocanu, acuzaţi de fapte de corupţie!

Reţeta patentată de conservatorul Dan Voiculescu, care a renunţat la mandat ca să fie judecat de o instanţă inferioară şi să tergiverseze astfel actul de justiţie, nu mai poate fi pusă în aplicare.

 

Nici măcar renunţarea la mandate sau funcţii nu îi mai scapă pe demnitari de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Noul Cod de Procedură Penală prevede că, după intrarea dosarelor pe rolul instanţelor, nu mai este posibilă declinarea de competenţă decât în favoarea unei instanţe superioare. De exemplu, dacă un demnitar este judecat de magistraţii instanţei supreme, demisia sa din acea calitate nu atrage trimiterea dosarului la altă instanţă.

 

”După începerea cercetărilor judecătoreşti nu mai este posibilă declinarea de competenţă în favoarea unei instanţe inferioare ci în favoarea unei instanţe superioare. Ca exemplu, dacă un demnitar al statului este judecat de ICCJ şi în timpul procesului sau înainte de a fi trimis în judecată îşi dă demisia, ICCJ va rămîne competentă să judece acea infracţiune, deci nu îşi mai declină competenţa în favoarea Curţii de Apel sau Tribunalului” , a declarat pentru sansanews.ro șeful Secției Penale de la Tribunalul Buzău, Alexandru Felix.

 

La Buzău, doi demnitari sunt inculpaţi în dosare de corupţie ajunse pe masa judecătorilor de la instanţa supremă. Vorbim despre deputatul Marian Ghiveciu, inculpat pentru infracţiunea de instigare la abuz în serviciu şi Victor Mocanu trimis în judecată pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în celebrul dosar “Maternitatea”. Cei doi, conform noilor prevederi, chiar dacă ar renunţa la mandate, nu ar putea muta dosarele pe rolul unor instanţe inferioare. 


Tot ca o noutate, dosarele pentru care se admite strămutarea nu vor mai putea fi trimise la distanţe mari. Practic, dosarele se strămută la instanţe subordonate aceleiaşi curţi de apel sau unei curţi de apel învecinate.

 

 Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU