11h 18' ACTUALITATE Buzau
Joi, 05 octombrie 2017

VIDEO Traficanți de etnobotanice saltati de mascati

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
1 vot 1547 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro
UPDATE [11:18] 06 OCT 2017 › Potrivit unor surse din rîndul anchetatorilor, în urma audierilor, 4 persoane -3 din Buzău şi una din Rîmnicu Sărat, au fost reţinute. Împotriva altor 5 persoane, procurorii DIICOT au dispus măsura controlului judiciar


Val de ppercheziții, joi, vizînd persoane suspecte de trafic cu etnobotanice. Acțiunea a fost organizată de procurorii DIICOT Buzău și realizată împreună cu polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate din Buzău și Ploiești și s-a desfășurat la 8 locații. În final. 9 persoane au fost conduse la audieri.
“Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Buzău şi Ploieşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 8 percheziții pe raza județului Buzău, la locuințele mai multor membri ai unei grupări specializate în operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv.

La data de 5 octombrie a.c., polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Buzău şi Ploieşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 8 percheziții domiciliare pe raza municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat, la persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 51 de ani, bănuite de efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv.
 

 
Din cercetări a reieșit că, în perioada martie - octombrie a.c., cei în cauză ar fi procurat, de pe raza municipiului Galaţi, substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv de la diferite persoane, pe care ulterior le-ar fi porţionat şi revândut contra unor sume de bani mult mai mari, pe raza celor două municipii din judeţul Buzău.
 

 
Astfel, în această perioadă, cei 9 membri ai grupării ar fi pus în pus în circulaţie aproximativ 400 gr. de substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, beneficiind în mod necuvenit de sume de peste 20.000 de lei.
 

 
În urma perchezițiilor, de la locuinţele bănuiţilor au fost ridicate diferite cantităţi de substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, iar în baza mandatelor de aducere cele nouă persoane au fost conduse la audieri, la sediul D.I.I.C.O.T - Biroul Teritorial Buzău.
 

 
Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiști din cadrul S.C.C.O. Buzău, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Buzău sub aspectul comiterii infracţiunilor de „constituire a unui grup infracţional organizat şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv”.
 

 
La acțiune au participat poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi.”se arata intr-un cominicat de presa emis de IPJ BuzauEtichete: etnobotanice |  percheziții |  traficanții
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU