BREAKING NEWS Buzau
12 [MAI 20] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 12 mai 2020

Explozie de cazuri de COVID-19, la Buzău. 16 bolnavi, între care o fetiță de 3 ani. Spitalul din Râmnic se aglomerează

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 3369 vizualizari 0 comentarii

Buzăul înregistrează un nou val de îmbolnăviri de COVID-19.  16 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus sunt raportate marți de autoritățile buzoiene. 

14 bolnavi provin din focarul de la Râmnicelu iar doi sunt din municipiul Buzău.  Județul Buzău a ajuns la 83 de cazuri de coronavirus după ce din zecile de teste prelevate luni din localitatea Râmnicelu dar și din municipiu s-au pozitivat 16.  

Doi dintre bolnavi sunt din municipiul Buzău. Este vorba despre un copil de 3 ani și despre tatăl său, care au fost transferați la Spitalul Victor Babeș din Capitală, având în vedere vârsta fragedă a celui mic contaminat.

Alte 14 cazuri de infecție cu coronavirus sunt din focarul de la Râmnicelu, acolo unde ieri erau 11 bolnavi confirmați, și mai grav, mai mulți contacți ai bolnavilor care refuzau și care refuză și acum testarea. 

Printre cele 14 noi cazuri de la Râmnicelu, cinci sunt angajați ai Primăriei. Primarul Dumitru Stanciu, viceprimarul Dumitru Lăzăroiu și secretarul comunei sunt negativi, la acest moment. 

O amplă anchetă epidemiologică a fost  demarată la Râmnicelu, în jurul angajaților din Primărie, în urma căreia autoritățile medicale vor încerca să stabilească numărul exact al contacților. Având în vedere că sunt 14 noi cazuri de coronavirus  acolo, la care se adaugă 11 dinainte, e clar că lucrurile sunt grave, numărul contacților a 25 de bolnavi de Covid 19, unii dintre ei care nu au respectat nici o regulă, fiind, cel mai probabil, de ordinul zecilor. 

Toți cei 14 bolnavi care au fost confirmați în urma testelor prelevate luni au fost duși la Spitalul Municipal din Rm. Sărat, unitate de suport pentru tratarea bolnavilor COVID 19. Spital care începe să se aglomereze după ce în ultimele zile au tot fost confirmate noi cazuri de coronavirus. Secția de boli infecțioase, de pildă, este plină în acest moment, potrivit directorul medical al Spitalului Municipal din Rm. Sărat, Felicia Vasile.  

Cu cele 16 cazuri noi de Covid 19, Buzăul ajunge la 83 de bolnavi, de la debutul pandemiei. 

Etichete: îmbolnăviri |  Buzău |  cazuri |  confirmate |  ultimele
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU