15h 13' ACTUALITATE Buzau
Joi, 02 aprilie 2020

Unde vor fi tratate urgențele stomatologice, în timpul crizei coronavirusului

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 3042 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
UPDATE [15:13] 03 APR 2020 ›

Cabinetul stomatologic pentru intervenții de urgență va deveni functional de sâmbătă,  04 aprilie, ora 08.00! Pentru a beneficia de serviciile acestui cabinet, buzoienii trebuie să treacă printr-un proces de triere, ce se va realiza telefonic. Prin urmare, înainte de a se prezenta la cabinetul stomatologic, sunt rugați să apeleze numărul 0787.827.228. Programul pentru linia telefonică va fi conform programului de activitate anunțat.


 


Program de lucru:


 


Luni-vineri: intervalul orar 14.00 – 21.00;


Sâmbătă și duminică: intervalul orar 8.00 – 20.00.


 


Cabinetul stomatologic pentru intervenții de urgență va funcționa în cadrul Cabinetului de Chirurgie buco-maxilo-facială din Spitalul Județean de Urgență Buzău.


Serviciile oferite buzoienilor în cadrul cabinetului vor fi gratuite.
După ce toate cabinetele stomatologice au fost închise din cauza riscului major la care erau expuși medicii în timpul consultațiilor, autoritățile din Buzău vin cu o veste bună. Urgențele stomatologice vor putea fi tratate, iar pentru asta se lucrează în aceste zile la amenajarea unui cabinet de urgență care va funcționa în incinta spitalului județean Buzău. Mai exact, în cabinetul de chirurgie buco-maxilo-facială unde există déjà o parte din aparatura necesară unor consultații stomatologice.  Atenție însă. Aici vor fi tratate doar urgențele, nu orice problemă medicală. 
”Se vor face strict urgențele, vom afișa aceste proceduri. Li se va lua durerea, se va da rețetă, pentru durere, inflamație. Să nu creadă lumea că se vor face lucrări, nici extracția nu este urgență”, spune medicul stomatolog Andaluzia Moise. 
Astfel, pentru a nu aglomera cabinetul, medicii anunță că vor face un triaj riguros. Totuși, înainte de a ajunge la cabinet, cel mai bine ar fi ca pacienții să sune la un  numărul special ce va fi pus la dispoziția buzoienilor strict pentru urgențele stomatologice. Acest număr de telefon va fi anunțat de autorități vineri, pe trei aprilie, cu o zi înainte ca medicii să-și primească primii pacienți. 
Medicii vor acorda asistență medicală în fiecare zi de luni până vineri în intervalul orar 14.00- 21.00, iar sâmbăta și duminica între orele 8.00 - 20.00. 
Etichete: coronavirusului |  crizei |  stomatologice |  timpul |  tratate |  urgențele
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU