05 [IUL 17] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 05 iulie 2017

Unde se eliberează abonamentele de autobuz pentru persoanele cu dizabilităţi

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1035 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

După numeroase sesizări și chiar o anchetă declanșată de Avocatul Poporului, Primăria Buzău, conducerea Trans Bus și cea a Direcției de Asistență Socială i-au chemat la discuții pe reprezentanții asociațiilor care reprezintă persoanele cu dizabilități. Motivul: să găsească o soluție prin care beneficiarii de transport gratuit să beneficieze de acest drept, dar nu ca pînă acum, ci pe baza unor abonamente lunare.       

În final, municipalitatea și-a impus voința, iar reprezentanții asociațiilor au fost de acord. Persoanele cu dizabilități vor merge, în fiecare lună, la sediul Direcției de Asistență Socială Buzău de unde vor ridica abonamentele pentru autobuzele Trans Bus. Este soluția asupra cărora au convenit cei care reprezintă persoanele cu dizabilități din orașul Buzău și autoritățile din Palatul Comunal, în urma unor discuții care au avut loc luni. "Am convenit împreună cu reprezentanţii asociaţiilor persoanelor cu dizabilităţi şi cu conducerea socităţii TransBus să permitem, în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială a municipiului Buzău, prezenţa unui salariat TransBus care să distribuie aceste abonamente. Persoanele cu dizabilităţi, oricum veneau la Direcţia de Asistenţă Socială, avînd diferite probleme, acum vor avea posibilitatea să găsească în acelaşi loc şi acest punct de eliberare a abonamentelor", a declarat Gabriela Antonescu, directorul Direcţiei de Aistenţă Socială Buzău.   

Scapă de verificări 

Soluția cu care au fost de acord toți cei prezenți la discuții vine după ce, în ultima vreme, persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor s-au plîns că Primăria îi plimbă pe drumuri inutil. Asta pentru că a fost introdusă obligativitatea unui abonament lunar pe care beneficiarii trebuie să îl ridice pentru a putea circula gratuit. Dacă pînă acum abonamentul se ridica de la un punct de lucru al societății Trans Bus, acum documentul va putea fi preluat de la sediul Direcției de Asistență Socială Buzău. Noua procedură de eliberare a abonamentelor va fi pusă în practică în următoarele zile, după ce șefii celor două instituții, respectiv Transbus și DAS, se vor pune de accord în  privința detaliilor. Reprezentanții persoanelor cu dizabilități se declară mulțumite de soluția adoptată. Odată cu obținerea acestui acord, Primăria Buzău scapă și de verificările pe care le anunțase Avocatul Poporului pe marginea acestei situații. Ceea ce este deja stabilit este ca un angajat al societății de transport să fie detașat la sediul Direcției de Asistență Socială pentru a elibera abonamentele lunarEtichete: abonamentele |  autobuz |  dizabilităţi |  elibereaza |  pentru |  persoanele
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU