06 [SEP 17] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 06 septembrie 2017

Unde era Ciolacu cînd Ţuţuianu intra în filmul demisiei

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
1 vot 1861 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Vicepremierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD Buzău se afla într-o întîlnire informală cu fruntaşii PSD atunci cînd se lansa filmul demisiei ex-ministrului Adrian Ţuţuianu. Mai precis, Ciolacu lua masa la o terasă din Bucureşti, alături de premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Chiar Liviu Dragnea a explicat marţi că a fost invitat la prînz de prim-ministrul Tudose şi vicepremierul Ciolacu, după cum notează publicaţia on-line comisarul.ro. Aceeaşi sursă a publicat şi o fotografie cu cei trei la terasă, pe care a completat-o cu cîteva declaraţii. „Acolo, pe terasă, au început să apară ştirile, a apărut şi comunicatul”, a spus Liviu Dragnea, citat de site-ul bucureştean. De asemenea, sursa citată mai arată că şeful PSD a precizat că „ministrul Ţuţuianu trebuia să-şi asume demisia deoarece un asemenea comunicat nu putea să rămînă fără urmări, deoarece a pus sub semnul întrebării credibilitatea noastră în rîndul partenerilor NATO”. Ulterior, Liviu Dragnea a declarat că a cerut interlocutorilor săi de la masă „să-i cheme pe Adrian Ţuţuianu şi pe ministrul Finanţelor pentru a avea o discuţie foarte serioasă şi să se gîndească bine care ar fi cele mei bune variante. 

Şeful PSD Buzău, interimar cu decret la bază

Preşedintele PSD Buzău, vicepremierul Marcel Ciolacu, este oficial, de miercuri, ministrul interimar al Apărării. Miercuri, decretul de numire a social democratului în funcţie a fost semnat de şeful statului. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat atît decretul de revocare din funcţie a ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu, precum şi pe cel prin care vicepremierul Marcel Ciolacu preia interimar portofoliul. Social democratul buzoian va rămîne la vîrful ministerului pînă cînd, în urma consultărilor care vor avea loc în PSD şi în coaliţie, va fi nominalizată o nouă persoană pentru postul de ministru al Apărării.
Reamintim, Marcel Ciolacu a fost propus să preia interimar şefia MAPN după ce marţi, Adrian Ţuţuianu şi-a dat demisia din funcţie după o întîlnire cu prim-ministrul Mihai Tudose pe tema salariilor militarilor. Ministrul Ţuţuianu a demisionat la scurt timp după ce reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale  au anunţat că salariile angajaţilor se vor plăti eşalonat în această lună, avînd în vedere că nu s-a făcut rectificarea bugetară. De partea cealaltă, premierul Mihai Tudose a precizat că la mijloc este vorba despre o neînţelegere. Ministerul de Finanţe a spus că alocaţia de hrană pentru militari nu ar trebui plătită în prima jumătate a lunii, ci la final, a precizat premierul care a adăugat că nu există nicio problemă legată de banii pentru plata salariilor militarilor.


Etichete: Ciolacu |  demisiei |  filmul |  intra |  Ţuţuianu
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU