23 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 23 octombrie 2019

Unde ar putea fi mutat Palatul Copiilor

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 3269 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Palatul Comunal din Buzău, monument istoric, sediul actual al Primăriei municipiului, va trece printr-o serie de schimbări astfel că în câțiva ani va găzdui cu totul alte activități decât în prezent. În timp ce toate serviciile care implică activitate cu publicul vor fi mutate în noul sediu al Primăriei, cel de la Bazar, în imobilul din centrul Buzăului ar putea fi mutat, de pildă, Palatul Copiilor.
În prezent, se lucrează la amenajarea fostului centru comercial Bazar în sediul Primăriei Buzău. Imediat ce lucrările vor fi gata, aici vor fi transferate serviciile primăriei care implică activitate cu publicul. Se încearcă astfel să se vină în sprijinul buzoienilor care vor scăpa de drumurile dese între birouri atunci când au nevoie de anumite autorizații sau alte documente.
”Vom duce acolo toate serviciile Primăriei, plătim o mulțime de bani, fiind în vreo 6 locații. Aici, în Palatul Comunal, și un birou dacă mai ai nevoie să-l așezi nu mai ai unde-l  pune. Viitoarea primărie va fi o primărie mall. Vor fi asigurate toate serviciile, va fi adusă  și bancă și tot, vor fi servicii de plată deșeuri, apă căldură, tot ce e nevoie. Omul să găsească tot la un singur loc. Am gândit aici o Primărie Kaizen. Timpul de rezolvare a solicitărilor să fie foarte scurt, deplasările să fie cât mai scurte de la un serviciu la altul”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.
Odată făcut transferul, Palatul Comunal din Buzău, monument istoric, o clădire emblematică pentru municipiu, va trece la rândul său printr-un proces amplu de reabilitare și modernizare. Autoritățile locale au deja făcut planul pe hârtie. Un plan care prevede transformarea totală a imobilului și amenajarea lui într-un sediu pentru Palatul Copiilor sau chiar pentru viitorii antreprenori.
”30 la sută din Palatul Comunal nu a fost consolidat, Doamne ferește în caz de cutremur să nu pierdem  toată clădirea. După ce ne mutăm se va reface. Aici ce se va face ? La nivel de parter al Palatului Comunal gândesc un Palat al  Copiilor, pentru că și copiii sunt împărțiți în tot felul de spații în prezent. În pod  care este o imensitate de spațiu să creăm ateliere pentru firmele la început de drum care să se califice aici pe ideile pe care le au astfel încât să asiguram o dimensiune de dezvoltare a Buzăului și cu oameni tineri și cu idei care nu au posibilități la început. La mijloc rămâne partea de dezvoltare a municipiului și Consiliului Local. ”, a declarat Toma.

Palatul Comunal este o clădire aflată în centrul municipiului Buzău și servește drept sediu al primăriei și consiliului local. A fost construit în perioada 1899-1903 la comanda primarului orașului, Nicu Constantinescu, fiind inclus pe lista monumentelor istorice clasa A.
Etichete: Copiilor |  Palatul |  putea
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU