29 [IAN 15] ACTUALITATE Buzau
Joi, 29 ianuarie 2015

Un tânăr originar din Buzău, între favoriţii la premiile Oscar. Vezi aici amănunte (foto)

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 1300 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro

Un tânăr originar din Buzău face parte din echipa care a realizat filmul ”American Sniper” producţie favorită la Oscaruri, cu șase nominalizări. Lucian Boicu, absolvent al Institutului de Arta din Toronto, trăieşte în prezent în Canada, el fiind responsabil pentru efectele vizuale ale peliculei care a primit aprecierile criticilor.

American Sniper, un film bazat despre perioada petrecută în Irak de soldatul Chris Kyle, s-a dovedit un adevărat succes în America de Nord, cu încasări de 90 de milioane de dolari în weekend-ul de deschidere şi şase nominalizări la Oscar, inclusiv cel mai bun film al anului. Pelicula este regizată de Clint Eastwood, iar rolul principal este jucat de Bradley Cooper, care a primit o nominalizare la Premiile Academiei Americane de Film pentru interpretarea sa.

Lucian Boicu este născut la Buzău, potrivit ziarului Strada de Buzău, şi este unul dintre profesioniştii responsabili pentru efectele vizuale ale filmului. Absolvent al Institutului de Arta din Toronto, talentatul tânăr a participat la realizarea efectelor vizuale şi la alte producţii de succes - Gardienii Galaxiei, Godzilla, Uimitorul Om Paianjen 2, etc.
În interviul acordat de Lucian Boicu website-ului animationmagazine.eu, tânărul explică modul cum a ajuns să muncească în acest domeniu. „În 2008, la sfârşitul primului semestru din ultimul an de şcoală, un profesor care avea poziţia de VFX Supervisor la un show 3D de desene animate, mi-a dat şansa să intru într-o poziţie de intern pentru 3 luni. Mi-am suspendat studiile pentru a lucra într-un studio profesional. După o lună de lucru, mi-a fost oferit primul meu contract timp de un an. Şcoala la care eram înscris a decis să-mi acorde diploma din cauza succesului pe care l-am avut, doar cu condiţia să revin la sfârşit de an pentru show-ul final de absolvire”.Etichete: amănunte |  între |  Buzău |  favoriţii |  originar |  Oscar |  premiile |  tânăr
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU