02 [DEC 15] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 02 decembrie 2015

Un suspect de crimă cu înclinaţii homosexuale, extrădat autorităţilor italiene

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1152 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Un bărbat de 26 de ani din Glodenu Siliştea a fost arestat preventiv pentru 30 de zile şi urmează să fie predat autorităţilor italiene. Pe numele lui există un mandat europen de arestare fiind căutat pentru omor deosebit de grav. Individul este acuzat că luna trecută a ucis un cetăţean german care locuia la Roma şi cu care ar fi avut legături de natură sexuală.

Poliţiştii buzoieni au anunţat ieri că l-au capturat pe tînărul urmărit pentru omor deosebit de grav, şi că magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au emis pe numele lui mandate de arestare preventivă. 

”La sfîrșitul lunii noiembrie, polițiștii de investigații criminale – Compartimentul Urmăriri, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, în urma activităților specifice desfășurate, au depistat, pe raza municipiului Buzău, un bărbat urmărit internațional pentru comiterea infracțiunii de omor deosebit de grav, fapta fiind comisă în Italia. Pe numele tînărului, în vîrstă de 26 de ani, din localitatea Glodeanu Siliștea, județul Buzău, autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de omor deosebit de grav. Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Ploiești și ulterior magistraților Curții de Apel Ploiești, pe numele acestuia fiind emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile. Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Buzău, pînă la definitivarea procedurilor întreprinse în vederea predării către autoritățile italiene”, a precizat Biroul de presă al IPJ Buzău.

A fost de acord să fie predat autorităţilor italiene

Potrivit unor surse judiciare, tînărul din Glodeanu Siliştea este bănuit că a comis o crimă odioasă la Roma asupra unui cetăţean german stabilit în capitala Italiei. Avînd aceeaşi orientare sexuală cu a victimei, tînărul obişnuia să îl viziteze pe neamţ, iar la începutul lunii trecute, după ce au consumat împreună băuturi alcoolice, l-ar fi înjunghiat din motive încă necunoscute. După crimă, buzoianul i-ar fi luat mai multe lucruri din apartament şi a încercat să incendieze locuinţa. El a fugit din Italia, însă a fost dat în urmărire internaţională, fiind în cele din urmă prins la Buzău. Prezentat Curţii de Apel Ploieşti pentru emiterea unui mandat de arestare preventivă, tînărul a declarat că este de acord să fie predat către autorităţile judiciare italiene.


Etichete: autorităţilor |  înclinaţii |  crimă |  extrădat |  homosexuale |  italiene |  suspect
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU