18 [AUG 16] ACTUALITATE Buzau
Joi, 18 august 2016

Un puşti de 19 ani, reţinut pentru că şantaja prietena cu poze deocheate

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1209 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Un puşti de 19 ani din Lopătari a fost reţinut de Poliţie după ce s-a constatat că a şantajat o fată de 19 ani din Buzău, ameninţînd-o că face publice poze deocheate cu ea. Potrivit poliţiştilor, băiatul s-a împrietenit cu fata prin intermediul unei reţele de socializare şi i-a cîştigat încrederea, după care a convins-o să-i trimită fotografii cu ea dezbrăcată. Aceleaşi surse precizează că, ulterior, tînărul a început să o şantajeze şi să-i ceară să înteţină cu el relaţii intime, altfel ameninţînd-o că va face publice fotografiile.
După cercetări, în scurt timp, urmează să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de şantaj.
„La data de 17 august a.c, în urma activităților desfășurate de polițiștii de investigații criminale, a fost identificat principalul bănuit de comiterea unei infracțiuni de șantaj, cazul fiind sesizat poliției în cursul zilei de 12 august a.c..
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au reușit identificarea persoanei în cauză, un buzoian în vârstă de 19 ani, din comuna Lopătari, despre care s-a stabilit că în cursul lunii iulie a.c., s-a împrietenit cu victima sa, o tânără în vârstă de 18 ani, din municipiul Buzău, prin folosirea unui pseudonim și a unui popular site de socializare, prin intermediul internetului. Ulterior, cei doi au purtat convorbiri și în mai multe ocazii, tânăra i-a trimis acestuia fotografii care o înfăţişau în ipostaze indecente. 
Întrucât aceasta a refuzat să mai trimită astfel de fotografii, în perioada 11–17  august a.c., tânărul i-a solicitat victimei sale întreținerea de raporturi sexuale, pentru a nu face publice fotografiile respective.
În cauză s-a întocmit dosar penal, iar în urma efectuării unei percheziții domiciliare, a fost identificat și ridicat în vederea cercetărilor telefonul mobil folosit la comiterea infracțiunii.
În temeiul probatoriului administrat, față de tânărul buzoian a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj și totodată a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. Acesta va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei de judecată, în vederea arestării preventive”, precizează un comunicat al IPJ Buzău.


Etichete: deocheate |  pentru |  prietena |  puşti |  reţinut |  şantaja
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU