18 [IUL 14] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 18 iulie 2014

Un oficial din Banca Centrală mizează pe agricultură şi are terenuri în arendă la Buzău

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 1215 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
Un oficial din Banca Centrală mizează pe agricultură şi are terenuri în arendă la Buzău

Este al doilea cel mai cunoscut om din BNR după guvernatorul Mugur Isărescu, anul trecut a fost declarat cetăţean de onoare al Buzăului şi ştie mai bine ca oricine care este însemnătatea fiecărui leu și fiecărui ban. Adrian Vasilescu, un om trecut prin viață, prin război, comunism, tranziție și criză nu îşi vinde pământul moştenit de la părinţi.


A fost premiat pentru „Biletul de ieşire din criză”, poate sfătui pe oricine „Cum să muşcăm azi din pâinea zilei de mâine” şi este unul dintre experţii României în materie de politică monetară. Se numără însă și printre cei care pariază pe agricultură. Viceguvernatorul BNR şi-a dezvăluit recent legăturile cu Buzăul, tatăl său şi părinții acestuia fiind din judeţul nostru. Născut în Basarabia, și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei şi adolescenţa la Buzău, unde a absolvit  Colegiul Haşdeu. Într-un interviu acordat postului naţional de radio, Adrian Vasilescu spunea că, în memoria sa, iarba verde de acasă rămâne casa bunicilor din Glodeanu Sărat. Prezență discretă, el și-a ținut viața privată de ochii opiniei publice. Așa se face că puțină lume ştie că renumitul economist a moştenit o suprafaţă de teren în comuna vecină, Amaru, la care nu a renunțat niciodată și care este, în permanență, plină de roade.


Viceguvernatorul BNR are încredere în priceperea agricultorilor buzoieni. Drept dovadă, pământul este muncit de o societate agricolă din zonă, care are la Amaru o gamă largă de culturi agricole.
Dacă un om important din BNR nu îşi vinde pămîntul, învăţămintele le poate trage oricine. Nu este de neglijat nici faptul că în ultima perioadă tot mai mulţi oameni de afaceri, politicieni şi chiar vedete din showbiz investesc în terenuri și în agricultură.

Etichete: agricultor |  Amaru |  teren |  Adrian Vasilescu
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU