19 [IUN 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 19 iunie 2019

Un nou pas pentru reabilitarea Bibliotecii Județene Vasile Voiculescu

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 1809 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
Un nou pas pentru reabilitarea și modernizarea Bibliotecii Județene Vasile Voiculescu Buzău.

Un nou pas în vederea reabilitării și modernizării Bibliotecii Județene Vasile Voiculescu Buzău. Miercuri a fost semnat contractul cu firma care  va executa lucrările, termenul de finalizare fiind anul 2022. Asocierea dintre firma buzoiană Concas SA și Romconstruct Group se va ocupa de reabilitarea și modernizarea sediului Bibliotecii Județene. Valoarea contractului este de peste 11 milioane 600 de mii de lei, fără TVA.
Potrivit proiectului, lucrările trebuie finalizate în 37 de luni, din care 5 sunt prevăzute pentru realizarea proiectului tehnic. Vor fi realizate lucrări de consolidare și hidroizolație a clădirii monument istoric, lucrări de restaurare şi remodelare a plasticii faţadelor, reabilitarea principalelor rețele de utilități. De asemenea, vor fi montate instalaţii și echipamente pentru asigurarea condiţiilor de climatizare, siguranţă la foc și antiefracţie.
Ca element de noutate, vor fi achiziționate echipamente pentru desfășurarea activităților de marketing și promovare turistică a Bibliotecii. În interiorul clădirii, va fi amenajat mobilier de expunere pentru punerea în valoare a manuscriselor, cărților rare și colecțiilor deosebite, vor fi prezentate filme documentare, ziare și cărți de colecție legate de destinația spațiului.
 Sediul în care a funcționat zeci de ani Biblioteca Județeană Buzău s-a șubrezit semnificativ în ultima perioadă. Așa că în urmă cu doi ani, Consiliul Județean a demarat proiectul privind reabilitatea clădirii. Au fost accesate fonduri europene de peste 4 milioane de euro, iar în primăvara acestui an s-a dat startul acțiunii de mutare a cărților din sediul de pe Bulevardul Unirii într-un centru comercial din zona de nord a orașului. Pentru noul sediu, Consiliul Județean va plăti, 8,5 euro pe zi pentru chirie și serviciile asigurate.Etichete: Buzau  |  mall |  biblioteca
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU