23 [SEP 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 23 septembrie 2019

Un jandarm de nădejde a ieșit la pensie VIDEO

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 3331 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

A fost alături de jandarmi în ultimii 6 ani, însă a venit momentul să se retragă. Vorbim despre Ram, un câine ciobănesc german, ”absolvent” al Centrului Chinologic de la Sibiu, care a făcut echipă în ultimii ani cu jandarmii buzoieni, în misiunile avute de aceștia.
Luni, 23 septembrie, Ram a fost pensionat, nu înainte însă de a fi medaliat pentru toată activitatea desfășurată în cadrul Jandarmeriei Buzău./  
”În anul 2013, Ram, câine ciobănesc german, proaspăt "absolvent" al Centrului Chinologic de la Sibiu, sosea în curtea Jandarmeriei buzoiene, mișcările rapide ale cozii trădându-i emoțiile noului început!
 A urmat o perioadă frumoasă, a fost lângă noi în sute de misiuni, a stat cu urechile ascuțite țintind spre cer și corpul arcuit, pregătit să intervină, dar a avut și momentele lui de bucurie, trădate tot de coada jucăușă, care aproape că se transforma într-o elice când era înconjurat de copii, pe timpul activităților demonstrative sau când era în patrulă prin parcuri.
Astăzi nu a fost la fel de țantoș ca de obicei! Urechile pleoștite, privirea tristă, coada nu mai are chef de joaca! "Parcă înțelege ce se întâmplă!" spune un coleg. A îmbrăcat pentru ultima dată uniforma sa, hamul inscripționat, și a venit alături de colegii lui, jandarmii buzoieni, nu pentru a pleca într-o nouă misiune, ci pentru o ultimă defilare! De astăzi se retrage din activitate, iar Florin, partenerul său, îi va purta aceeași grijă in, preluându-l acasă la el. De astăzi, în aplauzele întregii unități,  Ram devine veteran jandarm!”, a transmis conducerea IJJ Buzau. Câinii specializați în patrulare-intervenție sunt folosiți pentru menținerea, asigurarea și restabilirea ordinii publice, blocarea grupurilor care se comportă agresiv, împrăștierea grupurilor turbulente, căutarea și prinderea persoanelor care nu se supun măsurilor de ordine etc. Câinii de urmă sunt folosiți pentru prelucrarea urmelor de miros pentru descoperirea de persoane sau obiecte, identificarea persoanelor pe baza mirosului unui obiect care i-a aparținut, descoperit la locul faptei, și alte misiuni care presupun prelucrarea și exploatarea urmelor de miros.

Procedura legală prevede faptul că, la sfârșitul perioadei de activitate, câinele de serviciu poate fi vândut prin licitație, urmând pașii obișnuiți ai acestei proceduri. Dacă acesta nu își găsește un nou stăpân, instructorul său îl poate primi în grijă, pentru tot restul vieții, dacă acesta își exprimă dorința de a prelua câinele.Etichete: ieșit |  jandarm |  nădejde |  pensie
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU