08h 53' ACTUALITATE Buzau
Joi, 21 noiembrie 2019

Un fost judecător, implicat într-un accident în Micro XIV. 4 mașini avariate

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 3172 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
UPDATE [08:53] 21 NOV 2019 › Fostul judecător Eugen Irimia nu a rămas internat în urma accidentului în care a fost implicat miercuri noapte. După impact, el a mers la Spitalul Județean, unde a fost consultat de mai mulți medici, având un traumatism cranian minor. După investigații, Irimia a plecat acasă cu scrisoare medicală. 


Ghinion curat pentru fostul judecător Eugen Irimia, care a fost implicat miercuri seară într-un accident rutier soldat cu importante pagube materiale. Fostul magistrat a lovit cu bolidul pe care îl conducea un autoturism condus de un individ beat și fără permis, care la rându-I a lovit două mașini parcate. Toate cele patru autoturisme au fost grav avariate.

Accidentul a avut loc, potrivit Poliției Județene, miercuri seară., Un șofer de 55 de ani, în speță fostul judecător Eugen Irimia, circula pe Aleea Centrală către Bulevardul Stadionului, când la un moment dat nu ar fi acordat prioritate celui cate rula pe Stadionului către Bălcescu.
Astfel, cele două mașini s-au ciocnit destul de rău, atât de puternic încât mașina lovită condusă fostul judecător a ricoșat în alte două mașini staționate.
În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că cel care conducea mașina lovită de fostul magistrat este un tânăr de 23 de ani, care era și băut și fără permis. Individul avea o alcoolemie de 0. 7 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat
În urma accidentului, toate cele patru mașini lovite au fost serios avariate. Fostul magistrat Eugen Irimia a fost transportat, în urma evenimentului, la Spitalul Județean Buzău, prezentând un traumatism cranian minor.
Eugen Irimia a fost exclus din magistratură în anul 2016 pentru abateri disciplinare. La baza sesizării făcute de Inspecția Judiciară împotriva sa a stat faptul că Irimia a judecat un proces  în care avocatul uneia dintre părți era un bun prieten de-al său dar și că şi-a denigrat o colegă într-o publicație locală de la acea vreme.
Un an mai târziu el  a câștigat războiul cu Inspecția Judiciară și a scăpat de sancțiunea primită. La acea vreme, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis recursul formulat de judecătorul buzoian și au decis  suspendarea acestuia din funcție pentru o perioadă de doar 6 luni, nu excluderea din magistratură cum a fost pedeapsa inițială.  Decizia completului de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a rămas  definitivă, astfel judecătorul Irimia s-a întors în sala de judecată, pentru scurt timp, după care s-a pensionat.Etichete: accident |  avariate |  implicat |  judecător |  mașini |  Micro
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU