12h 47' ACTUALITATE Buzau
Joi, 12 septembrie 2019

Un erou, condus pe ultimul drum FOTO&VIDEO

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 4364 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [12:47] 12 SEP 2019 ›
Eroul militar Ciprian Ștefan Polschi a fost înmormântat în Cimitirul Eroilor din Buzău. La finalul slujbei de la Biserica militară din cartierul  Micro XIV, militarii au purtat pe umeri sicriul cu trupul neînsuflețit al eroului răpus de talibani. Pe parcursul drumului până la  Cimitirul Eroilor, un avion militar a aruncat garoafe pentru cel care a fost Ciprian Ștefan Polschi.
Tot în memoria militarului buzoian căzut la datorie au fost trase salve de foc.
Ciprian Ștefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit și era tatăl a doi băieți de 9 și 11 ani.UPDATE [10:17] 12 SEP 2019 › Momente apăsătoare, de o durere de neimaginat. Militarul Ciprian Ștefan Polschi, ucis săptămâna trecută în teatrul de operații din Afganistan, este condus joi pe ultimul drum de soție, de cei doi copii, de părinți, prieteni și de camarazii de armă.
Cortegiul funerar a pornit în jurul orei 9.30 de la  capela bisericii Sfântul Stefan din cartierul Micro III, în sunetul asurizor al unor sirene si jalea celor care l-au cunoscut pe tânărul răpus la doar 38 de ani.  Un prim popas a fost făcut în zona avionului amplasat la ieșire din Buzău spre Mărăcineni, după care cortegiul a pornit pe străzile Buzăului, până la biserica Sfinții Îngeri unde din nou a fost făcut un popas, conform cutumelor bisericești.  În final, cortegiul a ajuns la biserica militară din cartierul Micro 14, acolo unde este  oficiată slujba de înmormântare.
La funeralii participă pe langa  familie, rude, prieteni și buzoieni care nu l-au cunoscut pe  Ciprian Ștefan Polschi, însă au fost mișcați de drama familiei si de sfârșitul militarului, victimă a talibanilor. De asemenea, la funeralii iau parte și camarazii de armă ai sublocotenentului post mortem, care la finalul ceremoniei de înmormântare, vor trage salve de foc in memoria eroului buzoian.Un erou este condus astăzi pe ultimul drum


Militarul Ciprian Ștefan Polschi, ucis la datorie săptămâna trecută în capitala Afganistanului, este condus joi pe ultimul drum. 
Cortegiul funerar  pornește de la capela bisericii Sfântul Ștefan din cartierul Micro III, într-un ultim drum al militarului prin orașul său natal. Sicriul cu trupul neînsuflețit va face un prim popas în zona avionului din apropierea cartierului Orizont, acolo unde locuiește familia eroului, după care va traversa orașul, având mai multe opriri, până la biserica militară din cartierul Micro 14. De aici și până la Cimitirul Eroilor, unde militarul Ciprian Ștefan Polschi va fi înmormântat cu onoruri militare, sicriul va fi purtat pe brațe de foștii săi camarazi.
Cu militarul răpus săptămâna trecută la Kabul, Buzău a pierdut în războaiele din Irak și Afganistan 10 tineri ostași.

Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU